Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Gammelstek oppskrift fra matoppskrift.no

Gammelstek



Ingredienser





Fremgangsmåte:

Dette er også en skattet samisk festrett. Lår av rein eller storfe gnis inn med salt (ikke alle brukte dette) og henges på et tørt og luftig sted. Kjøttet kan henge i flere måneder og blir mørere og mørere jo lenger det henger. Hvis man bare skal ha litt kjøtt, er det bare å skjære av et passende stykke (husk å gni salt i «såret»). Kjøttet skjæres i serveringsstykker, vaskes, tørkes og legges direkte i brun saus. Tilsett salt, pepper og en hel ingefær i sausen. Gammelstek serveres med nykokte poteter og tyttebærsyltetøy til.

Hentet fra boken Samisk mat og kultur. Skrevet av Ardis Kaspersen Utgitt av Landbruksforlaget

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Landbruksforlaget
(Intern: 18310)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge
Fylke: Troms
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2004-07-26
Oppdatert dato:2004-07-26
Lesere: 5902 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.