Gjeddemousse



Ingredienser


gjedde
smør
rømme
sitron/vineddik
salt
pepper


Annonse



Fremgangsmåte:

Kok gjedda og rens den helt fri for bein. Til hver halve kilo renset kjøtt blander du 130 g smeltet, avkjølt smør og en halv liter seterrømme, 35%.

Det er viktig å bruke seterrømme for da kan moussen fryses med godt resultat.

Kjør fisk, smør og rømme i kjøkkenmaskin og mos blandingen gjennom en sikt.

Smak til med sitron eller vineddik, salt og pepper.

Ha blandingen i en form og la den stå kjølig i minst 5 timer.

Hvis du er redd den ikke stivner kan du bruke gelatin, men da kan den ikke fryses.

Anrett gjeddemoussen pent på tallerken med lodde eller løyromkaviar, og eventuelt ristet loff og salt salat etter ønske.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12687)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Smårett
Land: Norge
Fylke: Østfold
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-08
Oppdatert dato:2003-05-08
Lesere: 2983 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.











Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.