Gresskar Trio



Gresskar Trio oppskrift.
Fotograf: Frukt.no
Vinneroppskriftene til Raymond Grimstad og Christopher William Davidsen, Tango bar og restaurant i Stavanger:
Gresskar ”canneloni” fylt med gresskar og aprikos Krydderbakt gresskar, appelsin parfymert gulrot Pistasj og gresskar vinagrette


Ingredienser

Gresskar canneloni:
300 g botleneck gresskar
40 g tørket aprikoser
4 stk sjalottløk
Hvitløk
ingefær
1 appelsin
salt pepper
solsikkeolje
4 frø Spisskumin
1 stjerne anis
1 kanelstang
1 stk botleneckgresskar topp

Krydderbakt gresskar:
1 stk botleneck gresskar kuttes i ønsket form og trekkes mør i sammen lake som til cannelonien

Appelsin parfymert gulrot:
12 stk vårgulrot
4 stk appelsin
Sukker
Hvitvinseddik
Smør
Salt og pepper

Pistasj og gresskar vinagrette:
50 gr pistasj
50 gr gresskar kjerner
Gresskar olje
Salt




Fremgangsmåte:

Gresskar canneloni:
Sjalottløk og hvitløk stekes lett i gryte og tilsett 300 gr gresskar og posjer i solsikkeolje i sammen med 40g aprikoser, tilsett alt krydder.Når de er møre siles dette og kanel og stjerne anis plukkes ut for hånd, kjøres i blender med litt av oljen. Smak til med salt, pepper og appelsinsaft.
Ha dette på sprøyte pose. Gresskar toppen kuttes på mandolin i 12 fine tynne skiver og blansjeres, kjøl. Tørk dem godt og lag fire små hull med en liten utstikker, legges så i en syllinderformet ring på 3,5 cm i diameter. Når service fylles disse formene opp med gresskarkremen og legges på krydderbakt gresskar. Formene tas av og appelsinparfymert vårgulrot legges på toppen.

Appelsin parfymert gulrot:
Gulroten skrelles og blansjeres i lett saltet vann, ha i isvann og på brett med papir, ha på kjøl. Appelsin presses og saften smakes til med sukker, hvitvinseddik, smør ,salt og pepper
Før service vendes gulrotene i appelsin laken. Klar for service

Pistasj og gresskar vinagrette:
Pistasj og gresskar kjerner ristes i en stekepanne med salt. Tørkes på papir og grovhakkes. Vend så i gresskar olje.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Frukt.no
(Intern: 28241)
Tilberedningstid: Lang tid
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Smårett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2011-02-14
Oppdatert dato:2011-02-14


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Gresskar Trio.Gresskar Trio.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.