Fotograf:
Frukt.no
Vinneroppskriftene til Raymond Grimstad og Christopher William Davidsen, Tango bar og restaurant i Stavanger:
Gresskar ”canneloni” fylt med gresskar og aprikos
Krydderbakt gresskar, appelsin parfymert gulrot
Pistasj og gresskar vinagrette
Ingredienser
Gresskar canneloni:
300 g botleneck gresskar
40 g tørket aprikoser
4 stk sjalottløk
Hvitløk
ingefær
1 appelsin
salt pepper
solsikkeolje
4 frø Spisskumin
1 stjerne anis
1 kanelstang
1 stk botleneckgresskar topp
Krydderbakt gresskar:
1 stk botleneck gresskar kuttes i ønsket form og trekkes mør i sammen lake som til cannelonien
Appelsin parfymert gulrot:
12 stk vårgulrot
4 stk appelsin
Sukker
Hvitvinseddik
Smør
Salt og pepper
Pistasj og gresskar vinagrette:
50 gr pistasj
50 gr gresskar kjerner
Gresskar olje
Salt
Fremgangsmåte:
Gresskar canneloni:
Sjalottløk og hvitløk stekes lett i gryte og tilsett 300 gr gresskar og posjer i solsikkeolje i sammen med 40g aprikoser, tilsett alt krydder.Når de er møre siles dette og kanel og stjerne anis plukkes ut for hånd, kjøres i blender med litt av oljen. Smak til med salt, pepper og appelsinsaft.
Ha dette på sprøyte pose. Gresskar toppen kuttes på mandolin i 12 fine tynne skiver og blansjeres, kjøl. Tørk dem godt og lag fire små hull med en liten utstikker, legges så i en syllinderformet ring på 3,5 cm i diameter. Når service fylles disse formene opp med gresskarkremen og legges på krydderbakt gresskar. Formene tas av og appelsinparfymert vårgulrot legges på toppen.
Appelsin parfymert gulrot:
Gulroten skrelles og blansjeres i lett saltet vann, ha i isvann og på brett med papir, ha på kjøl.
Appelsin presses og saften smakes til med sukker, hvitvinseddik, smør ,salt og pepper
Før service vendes gulrotene i appelsin laken. Klar for service
Pistasj og gresskar vinagrette:
Pistasj og gresskar kjerner ristes i en stekepanne med salt. Tørkes på papir og grovhakkes. Vend så i gresskar olje.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Frukt.no
(Intern: 28241)
Tilberedningstid:
Lang tid
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Smårett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2011-02-14
Oppdatert dato:2011-02-14
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift