Fotograf:
Brodogkorn.no
Grovt, godt flatbrød med potet. Passer ypperlig både som tilbehør til middagen og alene med smør på. Oppskrift fra Bodil Nordjore.
Ingredienser
1 porsjon
1 kg kokte potet
Havregrøt:
5 dl havregryn
7 ½ dl vann
Grov melblanding (fordeig):
1 l sammalt hvete, fin
1 l sammalt hvete, grov
5 dl sammalt rug, grov
2 ½ dl vann
1 l helmelk
Hvetemel til passe deig
Grov sammalt hvete og grov sammalt rug til utbaking
Evt. sesamfrø, linfrø eller salt som smaksettere
Fremgangsmåte:
1. Kok opp potetene og mos sammen.
2. Kok havregrøt av havregryn og vann. La grøten avkjøles litt.
3. Ha det sammalte melet i en bolle, hell over kokende vann og rør sammen. La stå i 30 minutter.
4. Kok opp melken og rør ut havregrøten og de moste potetene i den. Vær forsiktig, her er det lett å brenne seg!
5. Rør inn den grove melblandingen og tilsett hvetemel til deigen ikke er klissete lenger. Når det begynner å bli tungt å røre heller du deigen over på et melet bakebord. Bruk gjerne en deigskrape til å samle deigen med siden den kan være litt varm. Tilsett så lite mel som mulig, men samtidig nok til at deigen samler seg fint.
6. Del deigen opp i emner og kjevle ut leivene så tynne som du klarer uten at de revner. Bruk en blanding av grovt sammalt hvete og grovt rugmel til å bake ut i. Smaksett flatbrødet ved å kjevle inn sesamfrø, linfrø eller salt rett før det kjevlet tynt nok til å stekes.
7. Stek flatbrødet på takke på nest høyeste temperatur til du kan se små brune prikker på oversiden av leiven. Snu den og stek tilsvarende på den andre siden. Brett flatbrødet dobbelt på takka.
Tips! Oppbevar flatbrødet med kleder rundt i en pappkasse, da holder det seg lenge.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Brodogkorn.no
(Intern: 31842)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Flatbrød
Land:
Norge
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2014-12-30
Oppdatert dato:2014-12-30
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift