Fotograf:Knut Pettersen Halo Halo er en veldig populær dessert på filippinene. Betyr rett og slett miks-miks. Når den serveres pleier man ofte blande alt sammen til en frossen grøt.
Består oftest av knust is, kondensert melk og diverse gelefrukter eller kandiserte frukter/bønner. Men her er det veldig mange muligheter. Man kan tilsette det man har for hånden.
Ofte brukes det diverse søte bønner, banan, jackfrukt, kokt sago, og andre lokale frukter. Noen ganger vaniljeis og faktisk og karamellpudding(Leche flan). Pyntes med frukter.
Halo-halo ser ofte fin ut, men den vanlige versjonen har ikke så mye smak. Men Filipinos spiser den med glede.
Her er en av mange variasjoner. En del lokale ingredienser er med. Miks som du ønsker.
Ingredienser
Søtede røde bønner
Søtede garbanzo bønner
Søtede Saba banan(Er en slags kokebanan, bruk vanlig banan i skiver)
Søtede kamote (rett og slett søtpotet)
Søtede jackfruit (fås kjøpt hos oss tror jeg)
Søtede kaong (Palmefrukt)
Kokt Sago
Pinipig (Grønne flak av ris)
Macapuno (Variant av kokosnøtt. Bruk vanlig kokosnøtt)
Barbert / knust is
Iskrem
Ube haleya (En frukt som setter violett farge på retter)
Leche flan (Karamell pudding biter)
Kondensert melk
Hvitt sukker
Fremgangsmåte:
Fyll et høyt glass halvfullt med ditt valg av det søte. Fyll opp med barbert / knust is. Topp med iskrem, Ube haleya eller leche flan. Serveres med melk og sukker.
Den på bildet har Leche Flan og Ube haleya på toppen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Knut Pettersen
(Intern: 29372)
Tilberedningstid:
10 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Dessert Land:
Philippines Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2012-06-29
Oppdatert dato:2012-06-29
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften. PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.