Fotograf:
Matprat.no
Fruktterte 2 inneholder
136 Kalorier,
17 g Karbo,
2 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Fruktterte 2 har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Fruktterte 2 er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
7024 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Fruktterte 2 med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 136.18 | 3 983.95 | 569.14 | Kcal |
Protein | 1.68 | 49.15 | 7.02 | gram |
Karbohydrat | 17.42 | 509.62 | 72.80 | gram |
Kostfiber | 1.09 | 31.89 | 4.56 | gram |
Fett | 6.40 | 187.23 | 26.75 | gram |
Mettet fett | 3.87 | 113.22 | 16.17 | gram |
Salt | 0.09 | 2.52 | 0.36 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.56 | Kr 104.15 | Kr 14.88 | .- |
Hele oppskriften veier | 2 926 totalt | 2 926 pr porsj | 418 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 51,16 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 7
stykker
Lag en stor fruktterte eller mange små.
Tertebunn og vaniljekrem, enten kjøpt eller selvlaget smaker godt til alle slags bær og frukt.
Her er det bare å bruke fantasien. Isteden for tertebunn kan du også bruke marengsbunner, eller butterdeig. Tertene kan lages dagen før du skal servere de.
1. Bland alle ingrediensene til tertebunnen. Pakk den inn i plast og sett den kaldt 30 minutt, eller lengre.
2. Kjevl deigen ut til den er ca 3 mm tykk. Stikk ut små tertebunner og ha deigen i smurte former, klem deigen godt inn til kantene. Prikk tertene i bunnen med en gaffel. Legg over aluminiumsfolie, ha i tørre erter. Stek bunnene ved 180?C i ca. 10 minutter til kakene er gjennomstekt og gyldne. Avkjøl.
3. Bland vaniljekremen med pisket fløte, smak eventuelt med litt melis hvis du vil ha den søtere. Ha to spiseskjeer av vaniljekremen på hver bunn.
4. Legg på jordbær, appelsin og pære i båter. Pensle over med gelé (kan sløyfes)
Slik lager du gele:
Følg anvisningen på gelépakken. Sett kjelen i kaldt vann slik at den kjøles ned hurtig. Når geléen begynner å tykne/stivne i kantene er den klar. Pensle over frukt og bær.
Sett frukttertene kjølig til du skal servere de.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 20642)
Kategori:
Dessertpai/terte
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2005-10-28
Oppdatert dato:2005-10-28
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift