Fruktterte 2





Fruktterte 2 oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Fruktterte 2 inneholder 137 Kalorier, 17 g Karbo, 2 g Protein og 7 g Fett pr 100 gr
Fruktterte 2 har beregnet å ha følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Fruktterte 2 er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner

Tertebunn

100grmykt usaltet smør
150grhvetemel
50grmelis
1tsvaniljesukker
2stkeggeplommer

Vaniljekrem

1pakkeferdiglaget vaniljekrem
2dlpisket fløte
1kurv(er)jordbær
1stkappelsin
2stkpærer
1pakkebringebærgele


Annonse



Kalorier og næringsinnhold i Fruktterte 2 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier136.904 005.01572.14Kcal
Protein1.6247.396.77gram
Karbohydrat17.42509.6272.80gram
Kostfiber1.0330.134.30gram
Fett6.52190.7427.25gram
Mettet fett4.04118.1916.88gram
Salt0.092.720.39gram
Pris på oppskriftenKr 3.56Kr 104.15Kr 14.88.-
Hele oppskriften veier2 926 totalt2 926 pr porsj418 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 7 stykker

Lag en stor fruktterte eller mange små.
Tertebunn og vaniljekrem, enten kjøpt eller selvlaget smaker godt til alle slags bær og frukt.
Her er det bare å bruke fantasien. Isteden for tertebunn kan du også bruke marengsbunner, eller butterdeig. Tertene kan lages dagen før du skal servere de.

1. Bland alle ingrediensene til tertebunnen. Pakk den inn i plast og sett den kaldt 30 minutt, eller lengre.
2. Kjevl deigen ut til den er ca 3 mm tykk. Stikk ut små tertebunner og ha deigen i smurte former, klem deigen godt inn til kantene. Prikk tertene i bunnen med en gaffel. Legg over aluminiumsfolie, ha i tørre erter. Stek bunnene ved 180?C i ca. 10 minutter til kakene er gjennomstekt og gyldne. Avkjøl.

3. Bland vaniljekremen med pisket fløte, smak eventuelt med litt melis hvis du vil ha den søtere. Ha to spiseskjeer av vaniljekremen på hver bunn.
4. Legg på jordbær, appelsin og pære i båter. Pensle over med gelé (kan sløyfes)

Slik lager du gele:
Følg anvisningen på gelépakken. Sett kjelen i kaldt vann slik at den kjøles ned hurtig. Når geléen begynner å tykne/stivne i kantene er den klar. Pensle over frukt og bær. Sett frukttertene kjølig til du skal servere de.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 20642)
Kategori: Dessertpai/terte
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2005-10-28
Oppdatert dato:2005-10-28
Lesere: 5250 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Fruktterte 2.Fruktterte 2.
Denne retten har 136,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.