Fotograf:
Matprat.no
Pasjonsfrukt-og sjokoladeafrodisikum inneholder
218 Kalorier,
30 g Karbo,
2 g Protein og
10 g Fett pr 100 gr
Pasjonsfrukt-og sjokoladeafrodisikum har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Pasjonsfrukt-og sjokoladeafrodisikum er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Pasjonsfrukt-og sjokoladeafrodisikum!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 218.08 | 1 142.24 | Kcal |
Protein | 2.07 | 10.84 | gram |
Karbohydrat | 29.98 | 157.03 | gram |
Kostfiber | 0.93 | 4.87 | gram |
Fett | 9.78 | 51.22 | gram |
Mettet fett | 6.01 | 31.48 | gram |
Salt | 0.04 | 0.20 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.84 | Kr 20.11 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 4 190 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 54,98 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Sjokoladebunn:
1. Pisk eggedosis av egg og sukker.
2. Smelt smøret, tilsett sjokolade i biter og varm forsiktig til alt er smeltet.
3. Kok opp vann og sukker og kok det inn til en sirup, avkjøl et par minutter og hell sirupen i sjokoladeblandingen.
4. Ha sjokoladeblandingen over i bollen til en food-processor og la den gå på middels hastighet mens eggedosisen helles i.
5. Smør små former med smør og kle bunnen tett med aluminiumsfolie. Fyll formene halvfulle.
Stekes i vannbad i stekeovnen på 160° C i ca. 25 minutter. Avkjøl.
Pasjonsfruktmousse:
1. Del evt. pasjonsfruktene og ta ut innmaten.
2. Pisk en myk krem av fløte og sukker. Bland inn pasjonsfrukten evt. pasjonsfruktkonsentratet.
3. Bløt gelatinplatene i kald vann ca. 5 minutter. Klem ut vannet og løs opp gelatinen i det kokende vannet.
4. Rør litt krem i gelatinen, og hell så denne blandingen bestemt i resten av kremen og rør rundt. Hell så pasjonsfruktmousse over i formene med sjokolade. Som en fin avslutning kan man toppe det hele med pasjonsfruktgele.
Pasjonsfruktgele:
1. Del fruktene i to og ta ut innmaten.
2. Legg gelatinplaten i bløt i kaldt vann ca. 5 minutter.
3. Ha pasjonfrukt, vann, sukker og utbløt gelatin i en kjele og varm opp.
4. Geléen legges på toppen på formen før de settes til avkjøling.
Banansorbet:
1. Skrell bananene, del dem i biter. Del pasjonsfrukten i to og ta ut innmaten.
2. Kjør bananer, pasjonsfrukt, vann, sukker og melk i food-processor til en jevn masse.
3. Sil fruktmosen over i en skål og sett den i fryseren. Rør av og til. Banansorbeten skal få en softis-lignende konsistens.
Chili- og vaniljebakt ananas:
1. Skrell ananasen, men la bunn og topp være som den er. Fjern frøene fra chilien og skjær den i nåltynne skiver på langs. Del vaniljestangen tvers over og skjær den så i 4 på langs.
2. Stikk chili og vaniljestang inn i fruktkjøttet på ananasen, bruk gjerne en spekknål til dette.
3. Legg ananasen i ildfast form og hell over karamellsaus. Ananasen bakes på rist på midterste rille i oven.
4. Snu på den av og til og pensle med karamellsaus.
5. Avkjøl den litt og skjær den i båter eller mindre biter.
Anrett desserten slik:
Varm formen med mousse med en fuktig varm klut og press moussen forsiktig over på tallerkener. Legg på ananas og en skje med banansorbet. Drypp over litt sirup fra bakingen av anansen til slutt.
Tips:
* Lages denne om sommeren kan det være lurt å bruke en gelatinplate ekstra da høy fuktighet og varme gjør at moussen kan bli noe bløt.
Hvis det er vanskelig å få tak i pasjonsfrukt kan denne desserten lages med appelsin, sitron, bringebær eller andre frukter og bær.
* Pasjonsfrukt kan erstattes med saften og revet skall av en sitron.
Banansorbeten kan selvfølgelig fryses i en ismaskin om du har det.
* Bakt ananas smaker godt en varm sommerdag med hjemmelaget vaniljeis til.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 17062)
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Dessert
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2004-02-14
Oppdatert dato:2004-02-14
Lesere:
7048 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift