Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Pasjonsfrukt-og sjokoladeafrodisikum oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Pasjonsfrukt-og sjokoladeafrodisikum



Pasjonsfrukt-og sjokoladeafrodisikum oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Pasjonsfrukt-og sjokoladeafrodisikum inneholder 218 Kalorier, 30 g Karbo, 2 g Protein og 10 g Fett pr 100 gr
Pasjonsfrukt-og sjokoladeafrodisikum har beregnet å ha følgende allergener Egg, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Pasjonsfrukt-og sjokoladeafrodisikum er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 8 porsjoner

Sjokoladebunn:

4stkegg
150grsukker
175grusaltet meierismør
300grkokesjokolade, mørk
2dlvann
400grsukker
1dlvann

Pasjonsfruktmousse

2stkpasjonsfrukt eller 1 dl pasjonsfruktkonsentrat
4dlkremfløte
120grsukker
4plate(r)gelatin plater
3ssvann, kokende

Pasjonsfruktgele:

6stkpasjonsfrukt
2ssvann
3sssukker
1plate(r)gelatin plater

Banansorbet:

5stkbanan
2stkpasjonsfrukt
2dlvann
2dlsukker
2dlmelk

Chili-og vaniljebakt ananas

1stkananas, frisk
0,5stkrød chili
1stkVaniljestang




Næringsdeklarasjon for Pasjonsfrukt-og sjokoladeafrodisikum!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier218.081 142.24Kcal
Protein2.0710.84gram
Karbohydrat29.98157.03gram
Kostfiber0.934.87gram
Fett9.7851.22gram
Mettet fett6.0131.48gram
Salt0.040.20gram
Pris på oppskriftenKr 3.84Kr 20.11Kroner
Hele oppskriften veier4 190 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Sjokoladebunn:
1. Pisk eggedosis av egg og sukker.

2. Smelt smøret, tilsett sjokolade i biter og varm forsiktig til alt er smeltet.

3. Kok opp vann og sukker og kok det inn til en sirup, avkjøl et par minutter og hell sirupen i sjokoladeblandingen.

4. Ha sjokoladeblandingen over i bollen til en food-processor og la den gå på middels hastighet mens eggedosisen helles i.

5. Smør små former med smør og kle bunnen tett med aluminiumsfolie. Fyll formene halvfulle. Stekes i vannbad i stekeovnen på 160° C i ca. 25 minutter. Avkjøl.

Pasjonsfruktmousse:
1. Del evt. pasjonsfruktene og ta ut innmaten.

2. Pisk en myk krem av fløte og sukker. Bland inn pasjonsfrukten evt. pasjonsfruktkonsentratet.

3. Bløt gelatinplatene i kald vann ca. 5 minutter. Klem ut vannet og løs opp gelatinen i det kokende vannet.

4. Rør litt krem i gelatinen, og hell så denne blandingen bestemt i resten av kremen og rør rundt. Hell så pasjonsfruktmousse over i formene med sjokolade. Som en fin avslutning kan man toppe det hele med pasjonsfruktgele.

Pasjonsfruktgele:
1. Del fruktene i to og ta ut innmaten.

2. Legg gelatinplaten i bløt i kaldt vann ca. 5 minutter.

3. Ha pasjonfrukt, vann, sukker og utbløt gelatin i en kjele og varm opp.

4. Geléen legges på toppen på formen før de settes til avkjøling.

Banansorbet:
1. Skrell bananene, del dem i biter. Del pasjonsfrukten i to og ta ut innmaten.

2. Kjør bananer, pasjonsfrukt, vann, sukker og melk i food-processor til en jevn masse.

3. Sil fruktmosen over i en skål og sett den i fryseren. Rør av og til. Banansorbeten skal få en softis-lignende konsistens.

Chili- og vaniljebakt ananas:
1. Skrell ananasen, men la bunn og topp være som den er. Fjern frøene fra chilien og skjær den i nåltynne skiver på langs. Del vaniljestangen tvers over og skjær den så i 4 på langs.

2. Stikk chili og vaniljestang inn i fruktkjøttet på ananasen, bruk gjerne en spekknål til dette.

3. Legg ananasen i ildfast form og hell over karamellsaus. Ananasen bakes på rist på midterste rille i oven.

4. Snu på den av og til og pensle med karamellsaus.

5. Avkjøl den litt og skjær den i båter eller mindre biter.

Anrett desserten slik:
Varm formen med mousse med en fuktig varm klut og press moussen forsiktig over på tallerkener. Legg på ananas og en skje med banansorbet. Drypp over litt sirup fra bakingen av anansen til slutt.

Tips:
* Lages denne om sommeren kan det være lurt å bruke en gelatinplate ekstra da høy fuktighet og varme gjør at moussen kan bli noe bløt. Hvis det er vanskelig å få tak i pasjonsfrukt kan denne desserten lages med appelsin, sitron, bringebær eller andre frukter og bær.

* Pasjonsfrukt kan erstattes med saften og revet skall av en sitron.
Banansorbeten kan selvfølgelig fryses i en ismaskin om du har det.
* Bakt ananas smaker godt en varm sommerdag med hjemmelaget vaniljeis til.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 17062)
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Dessert
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2004-02-14
Oppdatert dato:2004-02-14
Lesere: 6899 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Pasjonsfruktmousse 2.Pasjonsfruktmousse 2.
Denne retten har 274,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 24,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fruktsalat 6.Fruktsalat 6.
Denne retten har 58,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Eksotisk desserttallerken.Eksotisk desserttallerken.
Denne retten har 75,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Frukt i folie.Frukt i folie.
Denne retten har 65,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,83.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fruktdessert med mascarponekrem.Fruktdessert med mascarponekrem.
Denne retten har 210,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Halo Halo.Halo Halo.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fruktkompott.Fruktkompott.
Denne retten har 106,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,41.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fruktterte 2.Fruktterte 2.
Denne retten har 136,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sitrusbraiserte frukter.Sitrusbraiserte frukter.
Denne retten har 113,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mandarinmousse.Mandarinmousse.
Denne retten har 130,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,44 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fruktsalat med sharon og granateple.Fruktsalat med sharon og granateple.
Denne retten har 62,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fruktsalat med vaniljekesam.Fruktsalat med vaniljekesam.
Denne retten har 58,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pasjonsfrukt-og sjokoladeafrodisikum.Pasjonsfrukt-og sjokoladeafrodisikum.
Denne retten har 218,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,84.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fruktsalat med råkrem.Fruktsalat med råkrem.
Denne retten har 136,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,05 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,01.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Eksotisk og norsk i herlig dessertkomposisjon.Eksotisk og norsk i herlig dessertkomposisjon.
Denne retten har 160,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,06.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.