Fotograf:
Frukt.no
Frisk sitrusgelé inneholder
52 Kalorier,
11 g Karbo,
1 g Protein og
0 g Fett pr 100 gr
Frisk sitrusgelé har ingen allergener
Frisk sitrusgelé er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4551 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Frisk sitrusgelé!
| Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
|---|
| Kalorier | 51.96 | 145.10 | Kcal |
| Protein | 1.46 | 4.08 | gram |
| Karbohydrat | 10.76 | 30.05 | gram |
| Kostfiber | 0.91 | 2.54 | gram |
| Fett | 0.14 | 0.39 | gram |
| Mettet fett | 0.05 | 0.14 | gram |
| Salt | 0.01 | 0.02 | gram |
| Pris på oppskriften | Kr 1.92 | Kr 5.36 | Kroner |
| Hele oppskriften veier | 1 117 | gr totalt | gram |
| Energiprosent fra karbo | 82,83 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Smelt gelatinen i ½ dl kokende vann. Skrell en appelsin og skjær ut kjøttet fra alle hinnene i båter. Legg disse i bunnen av en form. Press saften fra sitron og linme og en appelsin. Ha dette i en kjele med vann og sukker. Varm opp til sukkeret er oppløst. Ta av varmen. Press den siste appelsinen og ha den i. Sil alt opp i et litermål, det skulle bli ca. 6 dl. Er det litt lite, tilsett mer vann.
Rør gelatinen ut i sitrusblandingen. Hell litt gelé i formen til å feste frukten. La resten av geléen bli avkjølt, men ikke stivne. Hell den kalde geléen i formen og sett den kaldt for å stivne. Hvelv geléen og pynt med bær og litt krem. Server med vaniljesaus.
Denne oppskriften er laget i samarbeid med Norsk Ukeblad.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Frukt.no
(Intern: 2118968412)
Kategori:
Dessert
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-05-27
Oppdatert dato:2002-05-27
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift