10 Dag
2 kopper herman deig
2 kopper mel
1/2 ss kanel
1/2 ts natron
2 ts bakepulver
1 kopp sukker
2 egg
2/3 solsikkeolje
1 kopp hakkede nøtter
1 kopp rosiner
Topping på kaken.
1 ss mel
1 kopp brunt sukker
1 ss kanel
1/2 kopp smeltet smør
Glasering etter baking.
1 klatt smør
1 kopp brunt sukker
1/4 kopp melk
Fremgangsmåte:
Den dagen du mottar deigen så forer du den med melk, mel og sukker. Eltes godt inn og deigen settes i en plastikk boks på kjøkkenbenken i 10 dager. Rør rundt hver dag.
PS: Noen blander inn halvparten først og resten etter 5 dager. Andre blander inn litt hver 2 dag.
Den 10 dagen baker du.
Del deigen i 4, bruk en del og send 3 videre.
Alt blandes i kjøkkenmaskin. Nøtter og rosiner til slutt. Has i en smurt og melet form på 22x33 cm.
Bland toppingen og smør den utover med en gaffel.
Stek i 35-40 minutter ved 175 grader
Etterpå glaseres den. Alt røres i en gryte og småkoker i 5 minutter. Has over kaken når den kommer ut av ovnen.
Husk å sende deigen videre.
Det er flere varianter av denne kaken og ofte lar en bruksanvisning følge med.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matoppskrift.no
(Intern: 21846)
Kategori:
Kaker Land:
Amerika Innlagt dato:2006-04-24
Oppdatert dato:2006-04-24
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften. PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.