Ingredienser
faste syrlige pærer til randen av glassene
4 dl sukker til 1 l vann
Fremgangsmåte:
Frukten som brukes skal være knapt moden.
Bruk pærer med eller uten skall. Stikk ut kjernehus og del frukten i to. Hvis frukten skrelles må den legges i saltvann. 1 ts salt pr. liter vann, for ikke å mørkne.
Bruk hermetikkglass med gummiring, lokk og skruring. Vask glassene i sodavann, skyll dem og tørk dem.
Rør sammen vann og sukker, varm det til sukkeret er oppløst. La frukten trekke i sukkerlaken ved ca 80 C til den er mør. Ta frukten opp og legg den på glass.
Kok opp sukkerlaken og hell den over frukten til glasset er helt fullt.
Tørk av kanten, legg på gummiring og skru glasset til.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 9442)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Hermetisering
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-28
Oppdatert dato:2003-04-28
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.