Ingredienser
1 porsjon
Et 40 liters anker:
4 kg modne moreller
3 1/2 l blaabær
3 kg ribs
1 1/4 kg solbær
2 kg kirsebær
2 1/2 sukker
1 kg rosiner
vand
Fremgangsmåte:
(Gammel oppskrift)
Bærene knuses og sættes i vand natten over, saften presses fra, og vand haves igjen over presserestene, nok til at fylde ankeret til 5 cm fra aapningen; gjærspuns i, til gjæringen er fuldfört. Ankeret fyldes nu helt med vand og spunses. I maarst mnd tappes vinen om, spunses og ligges et aar.
Tappes paa flasker
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Tradisjoner
(Intern: 15672)
Kategori:
Vinlegging
Land:
Norge
Fylke:
Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-09-22
Oppdatert dato:2003-09-22
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.