Hjernemassen av reinsdyr støtes fin og glatt og blandes med havregryn (ca. 1/2 l per hjerne) som fra før er bløtt i melk. Tilsett så 2 ts salt, 1 ts pepper og mel til en grøtaktig røre. Til slutt tilsettes rikelig med oppskåret nyretalg før røren fylles i rengjorte tarmer (3/4 fulle) og kokes forsiktig i vann i ca. 1 time.
Retten spises som blodpølse og er enkelte samers livrett.
Hentet fra boken Samisk mat og kultur. Skrevet av Ardis Kaspersen
Utgitt av Landbruksforlaget
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:
Landbruksforlaget
(Intern: 18284)
Kategori:
Kokt/dampet Land:
Norge Fylke:
Finnmark
Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2004-07-18
Oppdatert dato:2004-07-18
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften. PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.