Hjernepølse 3



Ingredienser





Fremgangsmåte:

Hjernemassen av reinsdyr støtes fin og glatt og blandes med havregryn (ca. 1/2 l per hjerne) som fra før er bløtt i melk. Tilsett så 2 ts salt, 1 ts pepper og mel til en grøtaktig røre. Til slutt tilsettes rikelig med oppskåret nyretalg før røren fylles i rengjorte tarmer (3/4 fulle) og kokes forsiktig i vann i ca. 1 time. Retten spises som blodpølse og er enkelte samers livrett.

Hentet fra boken Samisk mat og kultur. Skrevet av Ardis Kaspersen Utgitt av Landbruksforlaget

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Landbruksforlaget
(Intern: 18284)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge
Fylke: Finnmark
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2004-07-18
Oppdatert dato:2004-07-18


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.