Fotograf:Studio Dreyer-Hensley Hummer er en råvare som er så god at den bør utnyttes til det fulle. Prøv denne oppskriften på hummerolje basert på hummerskall, og bruk som smakstilsetning i ulike retter.
Oppskriften inneholder 892 Kalorier, 0 g Karbo, 0 g Protein og 99 g Fett pr 100 gr Oppskriften har ikke allergener
Legg hummerskallet i et kjøkkenhåndkle og bruk baksiden av en kniv til å knuse skallet til mindre biter.
Ha skallet i en kasserolle med rapsolje og varm opp. Pass på at oljen ikke blir for varm eller koker, da blir den bitter.
La hummeroljen trekke i ca. 1 time.
Tips: Hummerolje passer som smakstilsetning i ulike fiske- og skalldyrretter. Prøv det i supper, sauser, ris, risotto og pasta.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norges sjømatråd
(Intern: 32582)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Tilbehør Innlagt dato:2016-10-07
Oppdatert dato:2016-10-07