Kalvegomme



Ingredienser






Fremgangsmåte:

Til kalve gomme brukes utvannet kalve hode som kokes til kjøttet slipper benene. Kjøttet tas av benene og males en gang. Kjøttet kokes deretter i melk, gjerne blandet med litt fløte, i 1/2 - time.

Til slutt has i litt smør, sukker og kardemomme. Kalvegomme skal være som en suppe når den er varm, men helt stiv når den er kald.

Kalvegommen ble spist på brød eller lefse, og det var en fin rett som helst ble brukt i fastelavnshelgen. Kjøtt fra hals eller bog kan brukes i stedet for hodet.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 16044)
Kategori: Pålegg
Land: Norge
Fylke: Nordland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-10-23
Oppdatert dato:2003-10-23


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.