Ingredienser
1 porsjon
1 kalveside
1-2 nyrer
ca 1/2 kg kalvekjøtt
ca 1 liter vann
1-2 ts salt
3/4 dl risgryn, rundkornet
3 dl vann
1-2 dl melk
1 egg
2-3 ss rosiner
100 g flesk
1 ts allehånde
1-2 ts salt
Fremgangsmåte:
Splitt opp nyrene og legg dem i eddikvann en stund. Sy sammen kalvesiden med åpning i den ene enden. Benene skal sitte på.
2. Rens nyrene for grove ganger og hinner og sett dem over til koking sammen med kjøttet. Kok opp, skum av og la det trekke under lokk 1/2 - 3/4 time.
3 Kok risgrynene i vann til de er halv kokt. Ta kjelen av platen og tilsett melk og sammenvispet egg. Sk.jær flesket i terningerogha det i grøten sammen med rosiner og allehånde. . Rens kjøttet fra eventuelle ben og skjær opp nyrene. Mal dem en gang på kvern. Bland dem i risgrøten og smak godt til med salt og eventuelt mer krydder.
5. Fyll blandingen i kalvesiden og sy igjen. Kok pølsen i lettsaltet vann til kjøttet er kokt. Om ønskes kan pølsen legges i lett press. Avkjøles.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 16045)
Kategori:
Pålegg
Land:
Norge
Fylke:
Nordland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-10-25
Oppdatert dato:2003-10-25
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.