Nå er sesongen kommet for måseggene. Har du lyst på et lite godt måltid, så anbefales måsegg med en øl til. Eggene må kokes riktig skal resultatet bli bra.
Sett over en kasserolle med vann og kok det opp.
Ha i eggene, og fra det da begynner å koke opp igjen skal eggene koke i 13 minutter.
Ikke fosskoke, men bare så vidt boble.
Når eggene er kokt tas skallet av og eggene deles i to langs etter.
Så sprøytes kaviar på egget, eller man kan bruke en klatt smør.
Drikke til : ØL
Måsegg er veldig fint i bakverk også. Kakene blir så fine og gule. Men husk at et måsegg er det samme som to hønsegg. Eggerøre av måsegg er også godt. Den stekes som vanlig eggerøre.
Tilbehør : Saltet blåkveite, røkt uer og loff.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Oppskriften har fått 5 poeng fra 21 lesere
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Grip’s verden
(Intern: 17860)
Kategori:
Kokt/dampet Land:
Norge Fylke:
Finnmark
Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2004-05-26
Oppdatert dato:2004-05-26
Lesere: 19635 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften. PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.