Kubbesild



Ingredienser

storsild
salt

Breste:
6 dl skummet melk
1 dl kulturmelk





Fremgangsmåte:

Fersk storsild vaskes og legges på fat med ryggen mot fatet med et saltlag mellom. Legg den lagvis, og strø salt mellom hvert lag. Legg på lokk og la den ligge kaldt i tre døgn. Prøv om den er tilstrekkelig salt.

Ta opp silda og vask av saltet. Heng silda til røyking i ett døgn. Bruk helst einer til brensel, for den gir best smak. Heng den så til speking på et luftig sted, ca 6 dager.

Breste lages ved at skummet melk og kulturmelk står og trekker til ostestoff og myse skiller seg.

Fileter silda, og server den med kokte poteter, smør, flatbrød og breste.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11395)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Røkt/gravet/saltet
Land: Norge
Fylke: Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-04
Oppdatert dato:2003-05-04


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.