Ingredienser
4 porsjoner
8 ferdigkjøpte kvalkaker (eller seiburgere)
smør / olje
Saus
250 g sellerirot
2 dl melk
1 dl matfløte
litt smør
1 ts trøffel eller
nøtteolje
salt / pepper
Kremet potet
250 g terninger av potet
1 finhakket løk
1 hvitløkbåt
olje
1 dl matfløte
1 dl seterrømme / eller creme fraiche
litt maisenna
salt og pepper
Fremgangsmåte:
Saus:
Vask sellerirot og skrell den. Kutt i grove terninger og ha dem i kjele. Dekk til med melk og litt vann. Kok under lokk 20 – 25 minutter, til sellerien er mør. Sil av kokevæsken. Ha selleri i en food processor. Kjøres sammen med fløte og smør. Smak til med salt og pepper. Ha pureen tilbake i kjelen. Varm opp og spe med kokevæsken til passe konsistens. Tilsett olje og smak godt til.
Potet:
Halvkok potetbitene. Varm oljen godt opp og tilsett potetterninger, løk og presset hvitløk. Fres det lett sammen. Hell i fløte og rømme og la det få et oppkok. Jevn ev stuingen med maisenna utrørt i en vannskvett. La det putre sammen og smak til.
Ved siden av har vi dampet vårløk og friske tomater.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Gladimat.no
(Intern: 26587)
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2009-11-09
Oppdatert dato:2009-11-09
Lesere:
1856 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift