Ingredienser
1 porsjon
2 kg ferskt viltkjøtt
500 g saltet flesk
500 g saltet elghjerte (saltes som til elgpølse)
50 g mørk sirup
1/2 dl storfeblod
2 ts pepper
1 ts ingefær
1 ts nellik
Fremgangsmåte:
Rens hjertet rent for årer og hinner. Salt det i tre dager sammen med flesk i terninger. Bruk samme saltlake som beskrevet til elgpølser (se denne oppskriften).
Kvern kjøtt, flesk og hjerte tre ganger. Bland alt sammen og stapp pølsene hardt i kroktarmer (naturtarmer fra svin). De kan kjøpes ferdig saltet i slaktebutikker. Tarmene må vannes ut natta over for å bli myke og smidige.
Bind pølsene opp i ringer og heng dem over en rundstokk på et luftig og kjølig loft i fem-seks uker.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 9968)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Røkt/gravet/saltet
Land:
Norge
Fylke:
Aust Agder
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-04-30
Oppdatert dato:2003-04-30
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift