Morrpølse (Mårpølse)



Ingredienser

1 porsjon

2 kg ferskt viltkjøtt
500 g saltet flesk
500 g saltet elghjerte (saltes som til elgpølse)
50 g mørk sirup
1/2 dl storfeblod
2 ts pepper
1 ts ingefær
1 ts nellik




Fremgangsmåte:

Rens hjertet rent for årer og hinner. Salt det i tre dager sammen med flesk i terninger. Bruk samme saltlake som beskrevet til elgpølser (se denne oppskriften).

Kvern kjøtt, flesk og hjerte tre ganger. Bland alt sammen og stapp pølsene hardt i kroktarmer (naturtarmer fra svin). De kan kjøpes ferdig saltet i slaktebutikker. Tarmene må vannes ut natta over for å bli myke og smidige.

Bind pølsene opp i ringer og heng dem over en rundstokk på et luftig og kjølig loft i fem-seks uker.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 9968)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Røkt/gravet/saltet
Land: Norge
Fylke: Aust Agder
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-04-30
Oppdatert dato:2003-04-30


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Røkt elgstek.Røkt elgstek.
Denne retten har 48,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,51.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.