Røkt elgstek



Røkt elgstek oppskrift.
Fotograf: Mari Svenningsen
Elgkjøtt egner seg ypperlig til røyking. Det kan du gjøre selv i en liten røykovn. Alternativ kan du enkelt lage en "ovn" selv ved å bruke en gammel kjele, klippe til en metallrist som passer og legge den 4,5 cm over bunnen.

Oppskriften inneholder 48 Kalorier, 0 g Karbo, 11 g Protein og 1 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har ikke allergener

Røkt elgstek er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4 poeng fra 3 lesere
Lesere: 7424 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 6 porsjoner
1,5kgelgstek eller flatbiff av elg

Saltlake:

1dlsalt
1,5litervann
Ca 8stkeinebærIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1tsgrovmalt pepper
eventuelt krydderurter




Næringsdeklarasjon for Røkt elgstek!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier48.19251.59Kcal
Protein10.5955.29gram
Karbohydrat0.030.16gram
Kostfiber0.020.10gram
Fett0.633.29gram
Mettet fett0.190.99gram
Salt4.1321.58gram
Pris på oppskriftenKr 12.51Kr 65.31Kroner
Hele oppskriften veier3 133 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo0,24 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1. Renskjær elgsteken for eventuelle hinner. Rør ut salt i vann og hell saltlaken i en dobbel plastpose. Legg kjøttet i laken, press ut luft fra posen og knyt igjen. La steken ligge minst 12 timer i saltlaken.
2. Ta ut steken, tørk med kjøkkenpapir og ha på krydder. Legg den på en rist med litt røykspon i bunnen av kjelen.
3. Sett et steketermometer inn i den tykkeste delen av steken. Legg på lokk og sett kjelen på god varme til det utvikles røyk. Skru ned varmen til lav temperatur, og la den stå til steketermometeret viser 65°C. Ta opp steken og la den hvile minst et kvarter før den skjæres i.

Server røkt elgstek for eksempel med fløtegratinerte poteter og en salat. Det røkte kjøttet smaker også fortreffelig kaldt, gjerne som pålegg.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 27612)
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Røkt/gravet/saltet
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2017-10-09
Oppdatert dato:2017-10-09


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Røkt elgstek.Røkt elgstek.
Denne retten har 48,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,51.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.