Fotograf:Mari Svenningsen Elgkjøtt egner seg ypperlig til røyking. Det kan du gjøre selv i en liten røykovn. Alternativ kan du enkelt lage en "ovn" selv ved å bruke en gammel kjele, klippe til en metallrist som passer og legge den 4,5 cm over bunnen.
Oppskriften inneholder 48 Kalorier, 0 g Karbo, 11 g Protein og 1 g Fett pr 100 gr Oppskriften har ikke allergener
1. Renskjær elgsteken for eventuelle hinner. Rør ut salt i vann og hell saltlaken i en dobbel plastpose. Legg kjøttet i laken, press ut luft fra posen og knyt igjen. La steken ligge minst 12 timer i saltlaken.
2. Ta ut steken, tørk med kjøkkenpapir og ha på krydder. Legg den på en rist med litt røykspon i bunnen av kjelen.
3. Sett et steketermometer inn i den tykkeste delen av steken. Legg på lokk og sett kjelen på god varme til det utvikles røyk. Skru ned varmen til lav temperatur, og la den stå til steketermometeret viser 65°C. Ta opp steken og la den hvile minst et kvarter før den skjæres i.
Server røkt elgstek for eksempel med fløtegratinerte poteter og en salat. Det røkte kjøttet smaker også fortreffelig kaldt, gjerne som pålegg.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 27612)
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori:
Røkt/gravet/saltet Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2017-10-09
Oppdatert dato:2017-10-09