Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Nepelefser oppskrift fra matoppskrift.no

Nepelefser



En tradisjonell julaftensmat fra Rosemdal. Her lages lefser av neper istedenfor potet. Tilsier vel at det var lite med midler og mye neper i bingen.

Ingredienser

Neper
mel




Fremgangsmåte:

Kok nepa til ho er møyr og fin. Sil vatnet godt av. Kna i mjøl til deigen vert lett å arbeida med. Kjevl ut tynne kaker som ein steikjer som potetkaker på bakstehella. Bløyt kakene i fuktig kjøkkenhandkle i god tid før bruk. Server dei til nytrekt lutefisk,flatbrød, potetkaker og godt smør.

Dette er den tradisjonelle jolaftansmiddagen på ein gard i Rosendal.

Hentet fra Vestlandsmat av Solfrid Rørlien Saue. Utgitt med tillatelse fra Det Norske Samlaget

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Det norske Samlaget
(Intern: 18190)
Kategori: Lefse
Land: Norge
Fylke: Hordaland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2004-07-03
Oppdatert dato:2004-07-03
Lesere: 2807 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.