Ostegomme fra Vefsn



Ingredienser

1 porsjon

5 deler råmelk
1 del surmelk
1,5 liter melk
2 dl risengryn
rosiner
hel kanel
sukker
5 eggeplommer




Fremgangsmåte:

Det var vanlig å lage ost når man hadde råmelk. Kok først opp råmelk, hell i surmelken og kok til det skiller seg. La osten koke til den blir lysebrun av farge, og ta den opp.

Kok melk og risengryn. Ha i rosiner og hel kanel etter smak. Npr grynene er ferdig kokt, har man i osten og smaker til med sukker. Rør i eggeplommene til slutt.

Gommen ble øst opp på små fat og påstrødd kanel.

Ostegomme hørte julekvelden til i eldre tider. I Vefsn kommune brukte man risengryn i ostegommen.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12467)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge
Fylke: Nordland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-08
Oppdatert dato:2003-05-08


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kokaost fra Budal.Kokaost fra Budal.
Denne retten har 48,61 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Eggost 4.Eggost 4.
Denne retten har 112,25 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.