Ingredienser
1 porsjon
5 deler råmelk
1 del surmelk
1,5 liter melk
2 dl risengryn
rosiner
hel kanel
sukker
5 eggeplommer
Fremgangsmåte:
Det var vanlig å lage ost når man hadde råmelk. Kok først opp råmelk, hell i surmelken og kok til det skiller seg. La osten koke til den blir lysebrun av farge, og ta den opp.
Kok melk og risengryn. Ha i rosiner og hel kanel etter smak. Npr grynene er ferdig kokt, har man i osten og smaker til med sukker. Rør i eggeplommene til slutt.
Gommen ble øst opp på små fat og påstrødd kanel.
Ostegomme hørte julekvelden til i eldre tider. I Vefsn kommune brukte man risengryn i ostegommen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 12467)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Norge
Fylke:
Nordland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-08
Oppdatert dato:2003-05-08
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift