Fotograf:
Mat.no
Ingredienser
snaut 200 g smør
2 1/2 dl sukker
3 små egg
1/2 kg kalde, kokte poteter
3/4 ts salt
1 1/4 dl kaffefløte eller matfløte
1 1/4 l hvetemel
5 ts bakepulver
Fyll:
100 g malte mandler/nøtter
1 1/4 dl sukker
2 eggehviter
eggeplomme og perlesukker til pensling/pynt
Fremgangsmåte:
Mos de kalde potetene. Bland alt til en deig. Del deigen i to og kjevle ut til store rundinger. Spor ut snipper med kakespore. Bland sammen fyllet og fordel litt på det bredeste av hver snipp.
Rull sammen til horn. Pensle dem og dryss på perlesukker. Settes inn i 200°C varm ovn. Stekes 12-14 minutter til vakkert gylne. Serveres til kaffe, eller som dessert med iskremkule og bærsaus.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Mat.no
(Intern: 2118968443)
Kategori:
Dessert
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-05-27
Oppdatert dato:2002-05-27
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift