Potethorn med dessertfyll



Potethorn med dessertfyll oppskrift.
Fotograf: Mat.no

Ingredienser

snaut 200 g smør
2 1/2 dl sukker
3 små egg
1/2 kg kalde, kokte poteter
3/4 ts salt
1 1/4 dl kaffefløte eller matfløte
1 1/4 l hvetemel
5 ts bakepulver

Fyll:
100 g malte mandler/nøtter
1 1/4 dl sukker
2 eggehviter

eggeplomme og perlesukker til pensling/pynt




Fremgangsmåte:

Mos de kalde potetene. Bland alt til en deig. Del deigen i to og kjevle ut til store rundinger. Spor ut snipper med kakespore. Bland sammen fyllet og fordel litt på det bredeste av hver snipp.
Rull sammen til horn. Pensle dem og dryss på perlesukker. Settes inn i 200°C varm ovn. Stekes 12-14 minutter til vakkert gylne. Serveres til kaffe, eller som dessert med iskremkule og bærsaus.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Mat.no
(Intern: 2118968443)
Kategori: Dessert
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-05-27
Oppdatert dato:2002-05-27


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Potethorn med dessertfyll.Potethorn med dessertfyll.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.