Rødsei fra Salten



Ingredienser






Fremgangsmåte:

"Desto rødere, desto bedre, " sier saltværingene som er spesialister på tilberedelse av rødsei. Rødsei er rene delikatessen i dette distriktet og ellers på Helgeland der rødsei har vunnet innpass.

Slik skal det gjøres: Fersk småsei sløyes, flekkes og saltes. Den skal ikke være i berøring med hverken sjø eller vann. Den skal med andre ord ikke skylles. Seien skal deretter legges i grovt salt. Fisken legges lagvis i karet. Når det er fullt legges lokk på og den settes bort på et kjølig sted i 1 år. Fisken har da fått en fin rød farge.

Dagen før fisken skal brukes, legges den i kaldt vann natten over. Fisken kokes som vanlig, og serveres med hvit saus, stekt flesk og poteter. Et glass akevitt passer ypperlig til rødsei.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13800)
Kategori: Røkt/gravet/saltet
Land: Norge
Fylke: Nordland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-20
Oppdatert dato:2003-05-20


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.