Rødvinsmarinerte Rypebryst



Ingredienser

Rødvinsmarinade:
rødvin
viltkrydder
einerbær
løk
gulerøtter

Rypebryst:
2 rypebryster pr. person
Viltkrydder

Fløtegratinerte poteter:
poteter
salt
pepper
hvitløk
fløte
helmelk




Fremgangsmåte:

Rødvinsmarinade:
Legg rypebryst i rødvin, viltkryder, einerbær, løk(purre) og gulerøtter alt etter smaksønske. La marinaden stå i en skål med lokk et døgn i kjøleskapet. Tips: Salt må unngås, fordi dette trekker ut safta fra kjøttet.

Rypebryst:
Panna må være varm, maks styrke. Sett rypebrystene inn med viltkrydder. Brun rypebrystene ca. 1 min. på hver side. Rypebrystene settes i stekeovnen temp.220 C i 5 min (alt etter ønske om hvor godt stekt du ønsker rypebrystene) Tips: Rypebrystene må ikke legges i sausen etter steking, fordi stekingen vil da forsette og du mister den røde fargen i kjøttet.

Fløtegratinerte poteter:
Skjær opp poteter i skiver. Strø salt og pepper lagvis. Hvitløk viss ønskelig. Hell fløte og helmelk til det nesten dekker potetene i den ildfaste formen. Stekes ca 1 time i stekeovnen ved temp. 220 C. Du kan gjerne legge hvit ost som topplag. Tips: Begynner det å bli brunt på toppen, dekk til med folie.

Saus:
Kraft fra rypebein, løk, gulerøtter og einerbær. Første oppkok tøm av, kok så kraften i 2 timer. Basis i saus: smør og melk Smelte smør og rør i mel til det slipper kantene (2 personer ca. 100 g smør) Kraften siles i litt og litt for ikke å få sausen for tynn. Rør godt hele tiden. Kok lenge med brunost, tyttebær og einerbær ca. 0.5 - 1 time. Sil sausen før du smaker til sausen med rødvin, salt og pepper, fløte, viltkrydder (sukker og eddik forsiktig) Tips: Ønskes en brunere saus kan du sette til sukkerkulør. Ønskes sausen tykkere kan du sette til maizena. Unngå bruk av stålgryte sausen kan da brennes dersom du ikke er påpasselig.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 15611)
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-09-18
Oppdatert dato:2003-09-18


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.