Pakk fisken hel i folie, bruk aluminiumsfolie, eller gjennomsiktig stekefolie. Pakk ikke folien tett innpå fisken, pakken skal være litt luftig.
Legg fisken i ovnen ved 200 C. En stor fisk er gjennomvarm etter ca 30 minutter, mindre fisk trenger kortere tid. Legg pakken på serveringsfat eller - fjel og åpne den ved bordet.
Som tilbehør foreslås godt avrente artisjokkbunner, toppet med rå, tynnskårne sjampinjongskiver. Dryss med hvitløksalt og dekk med så mye reven ost det er plass til. Gratiner ved 250 C ca 5 minutter.
Eller s er eggerøre og/eller salatbolle et godt følge. Ristet brød og smør hører til.
Saus: Bland 1 del majones med 2 deler pisket kremfløte. Smak til med sennep, salt, hvitpepper, revet pepperrot og finklippet dill.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matoppskrift.no
(Intern: 11658)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Røkt/gravet/saltet Land:
Norge Fylke:
Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2003-05-06
Oppdatert dato:2003-05-06
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften. PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.