Røket ørret



Ingredienser






Fremgangsmåte:

Pakk fisken hel i folie, bruk aluminiumsfolie, eller gjennomsiktig stekefolie. Pakk ikke folien tett innpå fisken, pakken skal være litt luftig.

Legg fisken i ovnen ved 200 C. En stor fisk er gjennomvarm etter ca 30 minutter, mindre fisk trenger kortere tid. Legg pakken på serveringsfat eller - fjel og åpne den ved bordet.

Som tilbehør foreslås godt avrente artisjokkbunner, toppet med rå, tynnskårne sjampinjongskiver. Dryss med hvitløksalt og dekk med så mye reven ost det er plass til. Gratiner ved 250 C ca 5 minutter.

Eller s er eggerøre og/eller salatbolle et godt følge. Ristet brød og smør hører til.

Saus: Bland 1 del majones med 2 deler pisket kremfløte. Smak til med sennep, salt, hvitpepper, revet pepperrot og finklippet dill.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11658)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Røkt/gravet/saltet
Land: Norge
Fylke: Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-06
Oppdatert dato:2003-05-06


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.