Ingredienser
4 porsjoner
4 rugder
4 spekkskiver
salt
pepper
2 sjalottløk
2 røde epler
1 ss smør
1 ss honning
8 skiver loff
Kantarellstuing:
200 g kantareller
2 sjalottløk
2 ss smør
3 dl kremfløte
salt
pepper
1 liten bunt gressløk
Fremgangsmåte:
Ribb rugdene. Kapp hodet, vingene og kutt låret ved kneleddet. Ta ut innmaten. Ta vare på lever og hjerte.
Knekk rugda i to, slik at du skiller bryst og lår. Legg spekkskive over brystene, og bind dem opp med hyssing.
Skjær kjøttet løst fra lårene, og bruk dette sammen med hjerte og lever.
Stek rugdebrystene i ovn ved 200 C i 15-18 minutter. De bør være lett rosa. Mens rugdene stekes, tilberedes innmat og epler.
Finhakk innmat og kjøtt fra lår. Bland dette med finhakket sjalottløk, og stek det godt i stekepanne. Smak til med salt og pepper.
Kutt eplene i båter. Smelt smør i en panne. La smøret bli lysebrunt før du tilsetter honningen. Stek eplebåtene raskt i dette. De skal bli pent lysebrune, og så vidt møre.
Hold alt varmt mens du lager kantarellstuingen.
Del kantarellene i passe stykker. Finhakk løken. Stek løk og sopp i en gryte til det får en lett brun farge.
Slå over fløte, og kok inn til passe tykkelse. Ikke la stuingen bli for tykk, da den til denne retten også skal fungere som saus. Smak til med salt og pepper. Ha til slutt i finhakket gressløk.
Før servering stikker du loffskivene ut til en rund fasong og steker dem sprø i smør.
Skjær brystfiletene løs fra brystbeinet med en skarp kniv. Skjær dette igjen i skiver, på skrå. Anrett et rugdebryst på hver loffskive og dryss stekt innmat og kjøtt over. En liten øse kantarellstuing og stekte eplebåter fordeles på hver tallerken. Server helst med råstekte poteter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 8115)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-22
Oppdatert dato:2003-04-22
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.