Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Sjokoladeterrine oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Sjokoladeterrine



Sjokoladeterrine inneholder 475 Kalorier, 16 g Karbo, 4 g Protein og 43 g Fett pr 100 gr
Sjokoladeterrine har beregnet å ha følgende allergener Egg, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Sjokoladeterrine er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 6 porsjoner
165grsaltet smør
120grkakao
165grmelis
5stkeggeplommer
200grsmeltet smør
5dlfløte
Finhakket skall av sitron
Konjakk




Næringsdeklarasjon for Sjokoladeterrine!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier474.56980.76Kcal
Protein4.419.11gram
Karbohydrat15.7832.61gram
Kostfiber2.324.79gram
Fett43.2489.36gram
Mettet fett27.1156.03gram
Salt0.440.91gram
Pris på oppskriftenKr 5.90Kr 12.19Kroner
Hele oppskriften veier1 240 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kjør sammen i foodprosessor smør, kakao og melis Ha i 5 eggeplommer, en etter en. dette må gjøres forsiktig slik at ikke massen går varm og egget koagulerer.
Så har du i 200g smeltet mørk sjokolade. helles oppi i en tynn stråle mens maskinen går. 5 dl temperert fløte has i på samme måte.

Smak til med litt lime/sitron-skall, som er kutte i fint, (ikke få med de hvite i skallet, det smaker ikke noe særlig) litt appelsin saft. Kanskje en skvett cognac? ; )

Ta en brødform og kle den med clingfilm. kjevle ut litt marsipan og kle derretter formen med den. hell i sjokolademassen og "lukk" formen med marsipanen slik at det kun er det hvite som vises...

Sett terrinnen i kjøleskapet og la den stå i ca fire timer til det hele stivner.. Nå er den klar til servering.

Serveringstips: kjempegodt med en syrlig sorbe og noen friske frukter. og kanskje nok en gang; litt cognac?

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Elsa's hjemmeside
(Intern: 16344)
Kategori: Terrine
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-11-14
Oppdatert dato:2003-11-14
Lesere: 5694 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.