Småstek av kobbe fra Finnmark



Ingredienser





Fremgangsmåte:

Steinkobbe og nise bidro til å sikre matforsyningen og livsgrunnlaget for blant andre sjøsamene i Finnmark. Noen form for hvalfangst kan man neppe snakke om, for det var helst hvalkobber som gikk på grunn under uvær som ble brukt. Og akkurat som med reinen, ble alt samene skjøt, fisket og fanget brukt til siste rest.

Til småstek vannes kjøttet ut 3-4 timer før det tørkes godt og legges direkte i en brun saus. La det småkoke til kjøttet er mørt.

Hentet fra boken Samisk mat og kultur. Skrevet av Ardis Kaspersen Utgitt av Landbruksforlaget

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Landbruksforlaget
(Intern: 18280)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge
Fylke: Finnmark
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2004-07-18
Oppdatert dato:2004-07-18


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.