Ingredienser
1 reinsdyrlår ferdig renskåret og vasket
Grovt salt
Fremgangsmåte:
Legg ett lag med salt i bunnen av ett kar. Legg i låret og dekk det med salt. Settes kjølig og hver dag så pensles kjøttet med salt. Det må være dekket hele tiden. Det tar ca 3-4 dager pr kg kjøtt, så det går 1-2 måneder.
Låret tas så opp og vannes evt ut noen timer. Hvis det er ønskelig kan det røkes litt før det henges til speking, men det er ikke nødvendig.
Låret henges så til speking på ett tørt og luftig sted (loft) i en luftig pose for fluer. Ikke for varmt og ikke i solen. Skal henge ca 2 måneder. Blir tørrere jo lenger det henger.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 3577)
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Røkt/gravet/saltet
Land:
Norge
Fylke:
Finnmark
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-03-02
Oppdatert dato:2003-03-02
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift