Speket reinsdyrlår



Ingredienser

1 reinsdyrlår ferdig renskåret og vasket
Grovt salt




Fremgangsmåte:

Legg ett lag med salt i bunnen av ett kar. Legg i låret og dekk det med salt. Settes kjølig og hver dag så pensles kjøttet med salt. Det må være dekket hele tiden. Det tar ca 3-4 dager pr kg kjøtt, så det går 1-2 måneder.
Låret tas så opp og vannes evt ut noen timer. Hvis det er ønskelig kan det røkes litt før det henges til speking, men det er ikke nødvendig.
Låret henges så til speking på ett tørt og luftig sted (loft) i en luftig pose for fluer. Ikke for varmt og ikke i solen. Skal henge ca 2 måneder. Blir tørrere jo lenger det henger.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 3577)
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Røkt/gravet/saltet
Land: Norge
Fylke: Finnmark
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-03-02
Oppdatert dato:2003-03-02


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Gravet kjøtt av vilt eller får.Gravet kjøtt av vilt eller får.
Denne retten har 124,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 38,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tørket reinsdyrkjøtt.Tørket reinsdyrkjøtt.
Denne retten har 113,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 32,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.