Fotograf:Studio Dreyer-Hensley Å grave kjøtt er ikke like vanlig som å grave fisk. Fremgangsmåten er allikevel den samme, og prosessen fremhever de gode smakene også i kjøttet. Gravet kjøtt passer utmerket som forrett, eller som norsk-eksotisk innslag på tapasbordet. Varier smakstilsetningene med urter som passer til de ulike kjøttslagene.
Oppskriften inneholder 124 Kalorier, 8 g Karbo, 19 g Protein og 1 g Fett pr 100 gr Oppskriften har ikke allergener
Bland salt, karve, sukker og pepper og gni blandingen godt inn filétene på begge sider.
2. Strø litt av blandingen i bunnen av en form, på et fat eller i en plastpose.
3. Legg i filetene. Drypp eventuelt akevitt over filetene.
4. Strø resten av krydderblandingen over. La filetene stå kaldt i 2 døgn, husk å snu den et par ganger. Legges filetene i en plastpose, er det enkelt å snu den.
5. Skjær filétene i tynne skiver.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 29941)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Røkt/gravet/saltet Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2013-12-12
Oppdatert dato:2013-12-12