Akevitt, Aquavit

Bilde av Akevitt, Aquavit.

Kalorier og viktig næringsinnhold i Akevitt, Aquavit

100 gr/ml inneholder.
DataMengdeEnhet
KJ 1012 kilojoule
Kcal 244 kalorier
Protein 0 gram
Karbo 2 gram
Sukker 2 gram
Kostfiber 0 gram
Fett 0 gram
Mettet fett 0 gram

Notat


Annonse




Fakta om Akevitt, Aquavit.

Akevitt er ett typisk norsk krydret brennevin, med lang historie, men det var dansken Eske Bille, høvedsmann på Bergenhus slott, som første gang nevnte akevitt eller Aqua Vitae (livets vann) i skriftlig tekst – i et brev datert 13. april 1531 til erkebiskop Olav Engelbrektsson i Nidaros. Regnes av mange som vår nasjonaldrikk.
Det er mange forskjellige typer med forskjellig smak og pris. Hovedkrydderet må være karve og/eller dill, men og andre brukes.
Spriten lages av poteter og blandes med krydder etterpå.
Mest kjent er vel Lysholm Linie Aquavit som tas med på skip og passerer ekvator to ganger i løpet av modningstiden. Den blir myk og rund og beholder samtidig den gode aromaen.

Teksten over er sjekket og redigert av:
Lars Ole Ørjasæter
Daglig leder
Norske Akevitters Venner



Har du prøvd produktet? Sett en karakter da!

1 2 3 4 5 6





Bruksområde for Akevitt, Aquavit.

Forbindes ofte med jul og om tilbehør til mat av den tyngre sorten, som pinnekjøtt og svineribbe, men i dag drikkes akevitt året rundt og det finnes mange lyse akevitter som passer utmerket til sommermat.
Akevitt kan også brukes i drinker, og de siste årene har dette tatt av – også internasjonalt. Brukes som en schnapps, som følge til maten, gjerne sammen med øl, eller som avec. Lyse akevitter kan serveres lett avkjølt, mens de mest vellagrete skal nytes ved romtemperatur som en konjakk – i et tulipanformet glass.


Innlagt dato
Oppdatert dato
16.03.2019
Hovedgruppe
Alkoholholdige drikke
Undergruppe
Brennevin diverse
Kilde til Næringsdata
Karakter (Snitt)
5,2 poeng satt av 20 brukere.
Besøk
20665





Noen anbefalte oppskrifter som bruker Akevitt som ingrediens

Viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett, protein og karbohydrater pr 100 gram av oppskriften, samt pris. Klikk på oppskriften for å se mer.


OppskriftPoengKCALFettProteinKarboPris
Fjellbekk5231,9500,011,1542,58
Marinert og stekt kalkunfilet3.3135,67,618,536,668,28
Gravet elgfilet5119,381,0818,254,3825,71
Akevittmarinerte multer med råkrem3.9185,3114,692,777,5321,77
Battery og aquavit4.595,4700,39,1315,58
Akevittgravet hjort4.8122,970,7211,475,4122,11
Akevittsorbet4.4138,710,010,625,348,09
Gravet rypebryst3.6186,969,6911,4611,5635,04
Bergen kaffe4.2113,622,370,197,7814,64
Akevittsild3.398,095,946,792,4111,77
Akevittmarinert røkelakstartar med blomkålkrem, smørstekte blomkålbuketter og ramsløksolje4.5162,0412,896,451,6110,19
Arme riddere med varm Camenås og kirsebærkompott4.5177,847,353,3923,1910,23
Mabuhay4218,870,010,061,7239,6
Aquavit Tonic494,190,030,126,0916,73
Gravet kjøtt av vilt eller får4124,321,2718,818,338,6


Annonse









Sammenlign med andre lignende ingredienser! Tilfeldig valgt i samme kategori.

Klikk her for full sammenligning av Akevitt, Aquavit med andre ingredienser i samme kategori:

Den enkle tabellen under viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett (gram), protein (gram) og karbohydrater pr 100 gram av ingrediensen. I noen tilfeller pr porsjon. Klikk på varen for å se mer.
Bruk denne til å sjekke og sammenligne innholdet i lignende ingredienser.

Ønsker du en større og utvidet sammenligning av ingredienssgrupper, bruk linken over hvor du og kan filtrere, sortere og søke bedre.
MatvarenavnKJKCALFettProteinKarbo
Absinth1013244002,1
Pernod1012244002
Rumple Minze974232,78000,5
Brennevin, 60 vol-% alkohol1530369000
Bokma Genever1012244002
Amer Picon873208,64000,2
Butter Shots974232,78000,5
Campari750179,250010
Schnapps974232,78000,5
Kirschwasser1012244002
Dr. McGillicuddy s974232,78000,5
Quetsch974232,78000,5
Sake560133,8400,55
Bitter873208,64000,2
Brennevin, 40 vol-% alkohol1013244002,1

Kommenter med hjelp av Facebook



Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.