Akevittsorbet inneholder
139 Kalorier,
25 g Karbo,
1 g Protein og
0 g Fett pr 100 gr
Akevittsorbet har beregnet å ha følgende allergener
Egg,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Akevittsorbet er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 6 lesere
Lesere:
21980 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Akevittsorbet!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 138.73 | 232.49 | Kcal |
Protein | 0.60 | 1.01 | gram |
Karbohydrat | 25.34 | 42.47 | gram |
Kostfiber | 0.22 | 0.37 | gram |
Fett | 0.01 | 0.02 | gram |
Mettet fett | 0.00 | 0.00 | gram |
Alkohol | 4.92 % | | | |
Salt | 0.03 | 0.04 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 8.09 | Kr 13.56 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 006 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 73,06 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skrubb sitronen godt og skrell det gule skallet av med potetskreller. Kok skallet sammen med vann og sukker i ca 5 min. Tilsett sitronsaft, avkjøl og sil.
Smak sukkersirupen til med akevitt og frys det til det har konsistens som halvvispet eggehvite. Rør i massen av og til under innfrysingen.
Visp eggehviten stiv og bland den i sorbeten. Frys den helt stiv og bland den i sorbeten. Frys den helt stiv.
Ta sorbeten ut av fryseren ca 10 min før servering og rør den kraftig opp.
Server den i porsjonsglass garnert med sitronskall eller ristede mandler. Server gjerne kransekake til.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 8635)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Iskrem/sorbet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-24
Oppdatert dato:2003-04-24
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.