Akevittsorbet





Akevittsorbet inneholder 139 Kalorier, 25 g Karbo, 1 g Protein og 0 g Fett pr 100 gr
Akevittsorbet har beregnet å ha følgende allergener Egg,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Akevittsorbet er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 6 porsjoner
5dlvann
250grfarin
1stksitron, skallet
0,5stksitron, saften
1,5dlakevitt
Ca 1,5stkeggehviter


Annonse



Næringsdeklarasjon for Akevittsorbet!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier138.71232.45Kcal
Protein0.601.01gram
Karbohydrat25.3442.47gram
Kostfiber0.210.35gram
Fett0.010.02gram
Mettet fett0.000.00gram
Alkohol4.92 %
Salt0.030.04gram
Pris på oppskriftenKr 8.09Kr 13.56Kroner
Hele oppskriften veier1 006 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skrubb sitronen godt og skrell det gule skallet av med potetskreller. Kok skallet sammen med vann og sukker i ca 5 min. Tilsett sitronsaft, avkjøl og sil.

Smak sukkersirupen til med akevitt og frys det til det har konsistens som halvvispet eggehvite. Rør i massen av og til under innfrysingen.

Visp eggehviten stiv og bland den i sorbeten. Frys den helt stiv og bland den i sorbeten. Frys den helt stiv.

Ta sorbeten ut av fryseren ca 10 min før servering og rør den kraftig opp.

Server den i porsjonsglass garnert med sitronskall eller ristede mandler. Server gjerne kransekake til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8635)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Iskrem/sorbet
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-24
Oppdatert dato:2003-04-24
Lesere: 17968 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.