Gravet hjortefilet ny



Gravet hjortefilet ny oppskrift.
Fotograf: Sara Johannessen
Å grave kjøtt er en velkjent tilberedningsmetode, men å bruke kaffe i gravingen er ikke så vanlig. Viltkjøtt og kaffe kler hverandre i smakene, og gravet hjortefilet med et hint av kaffe er en spennende og smakfull kombinasjon.

Oppskriften inneholder 122 Kalorier, 7 g Karbo, 18 g Protein og 1 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har ikke allergener

Gravet hjortefilet ny er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar



Annonse




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 6 porsjoner
500grytrefilet av hjort
30grsalt
40grsukker
1tsmalt kaffe
1tskvernet pepper
12stkknuste einebær
4stklaurbærblad
2ssakevitt eller konjakk




Kalorier og næringsinnhold i Gravet hjortefilet ny med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier122.12122.26Kcal
Protein18.1818.20gram
Karbohydrat7.467.47gram
Kostfiber0.280.28gram
Fett1.171.17gram
Alkohol1.21 %1.21gram
Mettet fett0.850.85gram
Salt5.045.05gram
Pris på oppskriftenKr 21.95Kr 21.98Kr .-
Hele oppskriften veier601 totalt100 pr porsj pr stk gram

Fremgangsmåte:

Renskjær kjøttet for hinner og legg det til side.
Bland salt, sukker, kaffe og krydder i en skål. Knus laurbærblad grovt.
Strø halvparten av krydderblandingen i en form akkurat stor nok til kjøttet (for eksempel en brødform). Legg kjøttet i formen og dryss over resten av blandingen. Drypp spriten over til slutt.
Dekk kjøttet med litt folie og press lett (sett en tilsvarende form oppå. Legg et par hermetikkbokser eller liknende i formen for å gi tyngde) Sett formen på kjøkkenbenken i 2-3 timer, til graveprosessen kommer godt i gang. Snu på kjøttet, dekk det på nytt og sett det kaldt i 3-5 dager, avhengig av tykkelsen på kjøttet.
Snu det hver dag.
Når kjøttet er ferdig gravet, ta det ut av formen og tørk det med kjøkkenpapir. Oppbevar det i tett boks eller pakket i matpapir i kjøleskapet til servering.
Skjær kjøttet i tynne skiver på tvers av fiberretningen og server, gjerne på enkelt vis som her, med godt flatbrød og rømme.
Samme metode kan også brukes på andre typer viltkjøtt, som rådyr, rein og elg. Du kan også bruke deler av låret til graving. En god sennepssaus smaker også deilig til gravet kjøtt.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 34859)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Røkt/gravet/saltet
Innlagt dato:2019-11-27
Oppdatert dato:2019-11-27
Lesere: 407 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Gravet hjortefilet ny.Gravet hjortefilet ny.
Denne retten har 122,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 21,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.