Fotograf:
Melk.no
Her presenterer vi en dessert med smaker fra Østlandet. Oppskrift av Charlotte Mohn Oppskriften inneholder
178 Kalorier,
23 g Karbo,
3 g Protein og
7 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-lupiner, Spor-av-melk, Spor-av-soya, Spor-av-sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Arme riddere med varm Camenås og kirsebærkompott er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
6513 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Arme riddere med varm Camenås og kirsebærkompott!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 178.10 | 828.11 | Kcal |
Protein | 3.42 | 15.90 | gram |
Karbohydrat | 23.19 | 107.83 | gram |
Kostfiber | 0.69 | 3.21 | gram |
Fett | 7.35 | 34.18 | gram |
Mettet fett | 4.35 | 20.23 | gram |
Alkohol | 0.59 % | | | |
Salt | 0.21 | 0.97 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 10.23 | Kr 47.57 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 860 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 52,08 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skjær av skorpen på brødskivene og del hver skive i trekanter. Bland sammen melk, fløte, egg og honning. Dypp skivene i røren. Stekes gylne i litt smør. Skjær osten i skiver og legg dem på brødet. Stek skivene i ca. 2 minutter i ovnen på 180 °C, slik at osten så vidt begynner å smelte.
Kok opp honning og akevitt. Ha i bærene og varm dem gjennom. Ta de ut og kok inn saften til den tykner litt.
Kok opp bær, vann og sukker, tilsett glukosen. Kjør bærene til en puré og sil massen. Avkjøl litt og bland det hele. Kjør massen stiv i en sorbetmaskin eller frys den inn til en blokk og kjør den deretter myk i en foodprosessor like før servering.
Anretning:
Legg de arme ridderne på tallerken og drypp kirsebærsaus oppå. Legg en kule sorbet ved siden av.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 26907)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Dessert
Land:
Norge
Innlagt dato:2010-03-20
Oppdatert dato:2010-03-20
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift