Fotograf:
Kylling.no
Marinert og stekt kalkunfilet inneholder
135 Kalorier,
7 g Karbo,
9 g Protein og
8 g Fett pr 100 gr
Marinert og stekt kalkunfilet har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Melk, Selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Marinert og stekt kalkunfilet er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,3 poeng fra 12 lesere
Lesere:
42114 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Marinert og stekt kalkunfilet!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 135.45 | 543.02 | Kcal |
Protein | 8.52 | 34.16 | gram |
Karbohydrat | 6.66 | 26.70 | gram |
Kostfiber | 1.15 | 4.61 | gram |
Fett | 7.62 | 30.55 | gram |
Mettet fett | 2.02 | 8.10 | gram |
Alkohol | 0.55 % | | | |
Salt | 1.49 | 5.99 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 8.28 | Kr 33.19 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 405 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 19,66 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Trekk av skinnet på fileten og legg til side. Skjær av den bakre, spisse delen av fileten ca. 5 cm. Renskjær fileten på kantene.
Tørk kalkunfileten. Bland sammen salt, sukker og pepper. Bland urter, einerbær og appelsinskall.
Bind kalkunfileten opp med litt hyssing og legg den i en plastpose med sukkerblandingen, urtene og akevitt. Knyt godt igjen og snu og vend på fileten slik at den blir helt dekket av blandingen. Trekk en ekstra pose utenpå og legg kaldt noen timer, snu posen så ofte du har tid. Den kan gjerne ligge og marinere over natten.
Forvarm ovnen til 180 ºC.
Ta fileten ut av posen og kryst over litt appelsinsaft, slik at salt og sukker blir nøytralisert. Tørk av fileten. Brun den raskt på alle sider. Pass på at den ikke blir brent, siden fileten har ligget i sukker og appelsin som gjør at det karamelliseres lett.
Sett inn et steketermometer i den tykkeste delen av fileten. Krydre med kvernet pepper. Legg den over i en ildfast form med et par smørklatter og en halv appelsin i biter rundt. Stek den i ovnen til steke- termometeret viser 68 ºC. Legg fileten over på en fjel og avkjøl helt. Skjær fileten i tynne skiver.
Anrett på fat med stilkselleri, druer, epler, appelsinbåter, valnøtter og granateple som pynt og lag eventuelt waldorfsalat av resten.
Tips:
For ekstra smak på kjøttet, kan du drysse over litt revet appelsinskall og hakkete urter etter at kjøttet er stekt, mens det fortsatt er varmt.
Waldorfsalat:
Epler og ananas skjæres i terninger, stilkselleri i skiver. Store druer deles i to. Skjær ut skinnfrie båter av appelsinen. Del granateple i to, klem/bank ut frøene. Visp sammen crème fraîche og majones og smak til med sitronsaft og sukker. Bland forsiktig alt sammen. Pynt med druer, granateple og valnøtter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kylling.no
(Intern: 24538)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2007-12-08
Oppdatert dato:2007-12-08
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift