Fotograf:
Kylling.no
Chiliglasert kalkunfilet inneholder
217 Kalorier,
5 g Karbo,
11 g Protein og
17 g Fett pr 100 gr
Chiliglasert kalkunfilet har beregnet å ha følgende allergener
Bløtdyr, Egg, Sennep, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-sesam, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Chiliglasert kalkunfilet er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 4 lesere
Lesere:
9529 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Chiliglasert kalkunfilet!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 217.03 | 1 101.43 | Kcal |
Protein | 11.28 | 57.25 | gram |
Karbohydrat | 4.50 | 22.84 | gram |
Kostfiber | 1.58 | 8.02 | gram |
Fett | 16.75 | 85.01 | gram |
Mettet fett | 2.22 | 11.27 | gram |
Salt | 0.74 | 3.78 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 9.29 | Kr 47.15 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 4 060 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 8,29 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 180 °C. Bind gjerne opp
kalkunfileten med hyssing, da er den lettere å skjære
i pene skiver etter steking. Brun den raskt i en panne
og krydre med salt og kvernet pepper. Legg den over i
en ildfast form. Rør sammen ingrediensene til glaseringen.
Bruk 1/3 av glaseringen til pensling av fileten,
og spar resten til saus. Stikk et steketermometer inn i
den tykkeste delen av fileten. Stek den videre i ovnen
til steketermometret viser 68 °C. Pensle med marinaden
et par ganger under steketiden. La fileten hvile
på rist i ca. 10 minutter før den skjæres opp. Skjær
fileten i skiver eller lag små kalkunspidd (se bilde).
Bland mer søt chilisaus i glaseringen hvis du ønsker
ekstra saus.
Serveringsforslag
Bønnesalat med cherrytomater, artisjokk og ruccola, aïoli, chilisausen og godt brød.
Bønnesalat med artisjokkhjerter
Skyll de kokte bønnene, ha dem i en skål og hell over olivenolje
og litt salt. Tilsett sitronbåter og hvitløk. La dette
stå og trekke smak, minst 1 time og gjerne over natta. Tørk
artisjokkene, del store i to og stek dem i litt smør eller olje
til de får pen farge. Avkjøl. Bland sammen dressingen og
smak til med salt og pepper. Legg salatbladene på et stort
fat og anrett resten av grønnsakene rundt. Hell over
dressingen rett før servering og dryss over hakkede urter.
Tips: Kok bønner forsiktig i usaltet vann, så blir de penest.
Koketiden varierer, så smak underveis! Denne salaten egner
seg utmerket på et koldtbord, og kan fint erstatte poteter.
Aïoli
Pisk eggeplommene med eddik/sitronsaft, sennep og hvitløk. Spe med oljen i en tynn stråle under kraftig pisking.
Bruk gjerne hurtigmikser eller stavmikser. Spe med litt vann om aïolien blir for tykk. Smak til med salt og
kvernet pepper, og juster med mer eddik og hvitløk etter smak.
Tips
Aïoli er majones med hvitløk. Har du ikke tid til å
lage den fra bunnen, så kjøp majones og smak den til
med hvitløk. Prøv også å blande inn finhakket chili,
urter eller wasabi.
Tips
“Man kan aldri få mer ut av en rett enn det man har
lagt i den” lyder et gammelt visdomsord. Sats derfor
på gode råvarer! Med andreklasses råvarer kan man
aldri skape førsteklasses retter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kylling.no
(Intern: 24062)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2007-06-24
Oppdatert dato:2007-06-24
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift