Fotograf:
Kylling.no
Kalkunmedaljong ”black and white” inneholder
97 Kalorier,
4 g Karbo,
9 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Kalkunmedaljong ”black and white” har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk, Soya, Spor-av-Peanøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Kalkunmedaljong ”black and white” er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
11231 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Kalkunmedaljong ”black and white”!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 97.20 | 566.57 | Kcal |
Protein | 9.29 | 54.15 | gram |
Karbohydrat | 4.03 | 23.49 | gram |
Kostfiber | 0.98 | 5.71 | gram |
Fett | 4.32 | 25.18 | gram |
Mettet fett | 2.57 | 14.98 | gram |
Alkohol | 0.44 % | | | |
Salt | 0.33 | 1.90 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 8.08 | Kr 47.10 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 332 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 16,58 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Del fileten i fire biffer på langs, del dem så i to på langs slik at det blir to lange remser. Ha hakkede urter på et matpapir. Trykk filetremsene i urtene og dryss over litt salt og pepper. Rull dem sammen og fest med en tannpirker.
Krydre og brun kalkunbiffene på hver side. Ha dem over i en ildfast form og etterstek dem i ovn ved 200 °C i ca 5 minutter. La dem hvile litt før du serverer. Kan også stekes i en panne hvis du får plass til alle.
Blomkålpuré:
Blomkålen renses og kokes mør i halvparten vann og melk. Sil fra og ta vare på litt av kokevannet. Mos til puré med stavmikser eller matprosessor. Ha i smør og spe med fløten. Ha det tilbake i kjelen og spe evt. med litt av kokekraften, smak til med salt og pepper.
Asparges:
Kok aspargesen noen få minutter i lettsaltet vann. Tilsett 1 ts sukker mot slutten av koketiden.
Mørk soppsaus:
Fres finhakket sjalottløk og pepper i smør. Strø over mel og bland godt. Spe med varm buljong og rødvin under omrøring, tilsett soyasaus og la sausen småkoke i 8-10 minutter. Sil sausen og rør inn 1 ss smør. Sprøstek soppen og ha den på til slutt som pynt til den mørke sausen.
Bernaisesaus:
1 pose bearnaisesaus lages etter anvisning på posen, men erstatt mengden vann med hvitvin og melk med fløte, rør inn 1 eggeplomme og litt frisk hakket estragon.
Potettårn:
Skrell og skjær potetene i skiver ca. 1/2 cm tykke. Legg potetene i taksteinsmønster i langpanne kledd med bakepapir. Drypp over olje og krydre. Stek dem i ovn ved 200 °C til de er møre og gylne. Bruk en stekespade og skyv potetskivene sammen til et ”tårn”.
Anrett: Server kalkunmedaljonger på varme tallerkener. Monter to potettårn på hver tallerken. Legg den ene medaljongen på blomkålpuré med stekt sopp og mørk saus. Legg den andre medaljongen på asparges og ha på en skje med bearnaisesaus, stekte potetskiver og pynt med reker.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kylling.no
(Intern: 25530)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2009-03-15
Oppdatert dato:2009-03-15
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift