Fotograf:
Kylling.no
Sennepsgriljert kalkunbryst inneholder
90 Kalorier,
5 g Karbo,
6 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Sennepsgriljert kalkunbryst har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk, Selleri, Sennep, Spor-av-lupiner, Spor-av-melk, Spor-av-soya, Spor-av-sulfitt, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Sennepsgriljert kalkunbryst er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Sennepsgriljert kalkunbryst!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 90.27 | 973.96 | Kcal |
Protein | 6.06 | 65.38 | gram |
Karbohydrat | 5.21 | 56.21 | gram |
Kostfiber | 0.72 | 7.77 | gram |
Fett | 4.48 | 48.34 | gram |
Mettet fett | 2.73 | 29.46 | gram |
Alkohol | 0.49 % | | | |
Salt | 0.34 | 3.68 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.51 | Kr 59.45 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 8 632 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 23,08 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kok opp alle ingrediensene til kraft en i en kjele. Stikk
et steketermometer inn i den tykkeste delen av fileten
og legg den i kraften. Senk varmen og la det trekke
til steketermometeret viser 68 °C. Ta opp fileten og la
den hvile litt. Forvarm stekeovnen til 220 °C eller sett
på grillelementet.
Bland sammen ingrediensene til griljeringsmassen
og fordel den over fileten i et 5 mm tykt lag. Griljer
fileten til den har fått en fin gyllen farge. Pass godt på
så den ikke blir brent! La fileten hvile i 10-15 minutter
før du skjærer den i skiver.
Serveringsforslag
Glaserte grønnsaker, portvinsaus og
fløtegratinerte poteter.
Glaserte grønnsaker
Kok gulrøtter og rosenkål knapt møre. La de renne
godt av. Smelt smør i en vid kjele og tilsett grønnsakene,
dryss over sukkeret og fres grønnsakene til de
er møre og begynner å bli gylne. Smak til med salt og
kvernet pepper.
Tips: Bruk et kulejern (tourneringsjern) til å lage kuler
av squash og gulrot, eller skjær dem i jevne biter på
størrelse med de runde grønnsakene.
Portvinsaus/madeirasaus
Fres løken blank i smør, tilsett timian, hell på portvin/madeira og kok inn til det tykner. Tilsett kraft og fond og kok inn til det
halve. Sil. Pisk inn smøret i to-tre omganger rett før servering. Smak eventuelt til med mer kalvefond. Sausen må ikke koke etter at smøret er tilsatt.
Fløtegratinerte poteter
Forvarm ovnen til 180 °C. Smør en ildfast form og legg i
potetskivene. Krydre godt med salt og pepper. Bland fløte, melk, sennep, hvitløk og persille og tilsett salt og pepper. Hell blandingen over potetene og sett formen inn i ovn i ca. 1 time.
Dryss over osten etter 30 minutter. Sjekk at potetene er møre, og dryss over hakket persille ved servering.
Tips:
Retten kan godt lages dagen før og varmes i stekeovn
ved 180 °C ca. 30 minutter før servering. Fløtegratinerte
poteter kan smakes til på mange ulike måter. Prøv
med finsnittet fennikel eller purreløk, fersk spinat, ristet
østerssopp eller annen sopp.
Tips:
Kraften er et flott utgangspunkt til saus. Er
kraften for salt kan det rettes opp ved å koke den en
stund med noen skrellede poteter. Potetene vil trekke
til seg en del av saltet.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Oppskriften har fått 4 poeng fra 2 lesere
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kylling.no
(Intern: 24060)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2007-06-24
Oppdatert dato:2007-06-24
Lesere:
5195 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift