Fotograf:
Rosemarie Rodriguez
Helstekt kalkun med kirsebærstuffing inneholder
105 Kalorier,
2 g Karbo,
14 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Helstekt kalkun med kirsebærstuffing har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Fisk, Gluten, Melk, Sennep, Spor-av-melk, Spor-av-soya, Spor-av-sulfitt, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Helstekt kalkun med kirsebærstuffing er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4 poeng fra 3 lesere
Lesere:
6159 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Helstekt kalkun med kirsebærstuffing!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 104.72 | 587.37 | Kcal |
Protein | 13.76 | 77.18 | gram |
Karbohydrat | 2.10 | 11.78 | gram |
Kostfiber | 0.24 | 1.35 | gram |
Fett | 4.09 | 22.94 | gram |
Mettet fett | 2.21 | 12.40 | gram |
Alkohol | 0.57 % | | | |
Salt | 0.34 | 1.92 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 10.17 | Kr 57.04 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 5 609 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 8,02 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Stell kalkunen som anvist i esken. Husk å ta ut innmatposen!
Stek kalkunen ved 160 °C 1/2 time pr kg pluss 1/2 time når kalkunen er fylt. Etter ca 1/2 times steking helles varmt vann, tilsatt hønsebuljong, i langpannen (etterfyll om nødvendig). Øs gjerne litt av dette over kalkunen noen ganger i løpet av stekingen.
Kok kraft av innmaten, som du fant inni kalkunen, på denne måten: Brun innmaten i smør i en kjele. Hell over kaldt vann til innmaten er dekket. Kok opp og skum av. For å få ekstra god kraft tilsetter du litt oppdelt løk og gulrot. La kraften trekke 1-2 timer. Etter endt steking av kalkunen siles sjyen og brukes i sausen.
Bland silt sjy og kraft og mål opp hvor mye det blir. Tilsett eventuelt hønsebuljong, det vil si vann og buljongterning, slik at du får nok kraft til sausen.
Kirsebærstuffing:
Smuldre brødet og hell over kremfløten. La det trekke til brødet har sugd opp all fløten. Bland kvernet kalkunkjøtt og brødblandingen godt. Finhakk løken og surr den blank i smøret. Bland den i farsen sammen med resten av ingrediensene. Bland forsiktig inn bærene. Fyll kalkunen. Fyllet kan også stekes ved siden av.
Portvinssaus:
Mål opp 8 dl sjy og kraft kokt på innmat. Kok opp kraften og sil i hvetemelsjevning (hvetemel ristet sammen med vann i et glass med skrulokk). La sausen småkoke ca 5 minutter. Ha i fløte, portvin og sennep. Smak til sausen med salt og pepper.
Tilbehør:
Rosenkål anrettet rundt rødkål som er tilsatt finhakket, surret løk, friske eller hermetiske, hakkede fikner og litt frisk, revet ingefær. Portvinssaus og kokte poteter.
Pynt på fatet:
Halve, kirsebærglaserte epler, (kirsebærgelé laget med halve mengden vann som er helt over lettkokte epler), pærer med hele kirsebær, oppskåret stuffing og kristtornblader.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matsiden
(Intern: 2389)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2014-01-12
Oppdatert dato:2014-01-12
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift