Helstekt kalkun med forskjellige stuffinger (fyll) og sauser





Helstekt kalkun med forskjellige stuffinger (fyll) og sauser oppskrift.
Fotograf: Knut Pettersen
Den ultimate fuglen til nyttår og påske. Her er flere alternativer og sauser, så velg etter hva man har av råvarer.

Oppskriften inneholder 97 Kalorier, 2 g Karbo, 15 g Protein og 2 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Soya, Spor-av-melk, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Helstekt kalkun med forskjellige stuffinger (fyll) og sauser er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 10 porsjoner
(beregn ca 500 g pr person)
1stkkalkun på ca 5 kg
1dashsmør til pensling
salt og hvit pepper

Kalkunstuffing (fyll):

1stkfinhakket løk
150grsjampinjong i skiver
400grkvernet kalkunkjøtt
1dashsmør til steking
1bunt(er)persille
1stkegg
1tssalt
0,5tspepper

Fruktstuffing:

100grloffterningerIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1stkfinhakket rødløkIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1dashsmør til steking
1stkfennikel i små terningerIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
Ca 2,5stkepler i terningerIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1dlrosinerIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1dltørkede aprikoser i strimlerIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
2stkeggIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
0,75tssaltIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
0,25tshvit pepperIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!

Fløtesaus:(8-10 porsjoner)

1literstekesjy og kraft kokt på innmatIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
5sshvetemel
3dlfløteIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
salt og hvit pepper

Madeirasaus:(8-10 porsjoner)

4stksjalottløk
1dashsmør til steking
2sstomatpuré
4sshvetemel
1literstekesjy og kraft kokt på innmat
2,5dlmadeira
3sssoyasaus
salt og hvit pepper
3sssmør


Annonse



Næringsdeklarasjon for Helstekt kalkun med forskjellige stuffinger (fyll) og sauser!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier96.82791.34Kcal
Protein15.40125.87gram
Karbohydrat1.9716.10gram
Kostfiber0.211.72gram
Fett2.4019.62gram
Mettet fett1.139.24gram
Alkohol0.76 %
Salt0.544.39gram
Pris på oppskriftenKr 11.45Kr 93.58Kroner
Hele oppskriften veier8 173 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kalkun får du kjøpt fra 4 til 7,4 kilo. Store kalkuner bør du bestille på forhånd. Selv de største går fint inn i en vanlig stekeovn. Tin kalkunen på et kjølig sted, helst i kjøleskap. Det tar 2 døgn å tine en middels stor kalkun.

Kok kraft på innmaten som ligger i en plastpose inni fuglen. Fyll kalkunen eventuelt med stuffing.

Fyllet kan også stekes i en ildfast form ved siden av kalkunen. Bind sammen vinger og ben på fuglen for å få jevn steking.
Pensle med smør tilsatt salt og pepper.Legg kalkunen på rist over langpannen og hell på vann så langpannen så vidt dekkes. Fyll evt på med mer vann under stekingen. Er kalkunen ekstra stor, kan den legges rett i langpannen. Stek kalkunen ved 160 °C, beregn 1/2 time steketid pr kg pluss 1/2 time når kalkunen er fylt. Er du i tvil om kalkunen er ferdig stekt stikker du en spiss kniv inn ved lårfestet. Siver det ut klar kjøttsaft er kalkunen også “klar”.

Sil sjyen som har dannet seg i langpannen under stekingen. Stekesjyen brukes i sausen sammen med kraften som er kokt på innmaten.

La kalkunen “hvile” ca 20 minutter før oppskjæring. Skjær ut brystfiletene langs hele brystbenet. Skjær et snitt på yttersiden fra vingefestet mot lårfestet, til brystfileten er løs. Skjær brystfiletene i ca 1/2 cm tykke skiver. Legg alt tilbake på skroget og server. Ved annengangs servering skjæres lårene fra, benes ut og deles opp.

Kalkunstuffing (fyll):
Rist løk og sjampinjong lett i smør. Bland det med kvernet kalkunkjøtt. Tilsett hakket persille, egg, salt og pepper. Fyll stuffingen i kalkunen eller stek den i en ildfast form ved siden av. Hvis stuffingen stekes i en form for seg beregnes steketiden til 3/4 - 1 time.

Fruktstuffing:
Rist loffterninger og løk i litt smør. Tilsett fennikel, epler, rosiner og aprikoser. Rør inn eggene for å binde massen sammen. Smak til med salt og pepper. Fyll kalkunen med stuffingen eller stek den i en ildfast form ved siden av i ca 40 minutter.

Servering:
Skal kalkunen serveres varm med stuffing smaker det også godt med kokte grønnsaker sammen med en god saus og kokte poteter.

Fløtesaus:
Kok opp silt stekesjy og kraft kokt på innmat. Tilsett hvetemel ristet ut i litt vann. La sausen småkoke ca 5 minutter. Ha i fløte og smak til med salt og pepper.

Madeirasaus:
Finhakk løken og fres den i smør i en kjele til den er blank
. Tilsett tomatpuré og dryss over hvetemel. Rør godt sammen.
Spe med kraft og vin. Visp godt og kok opp. Tilsett soyasaus og smak til med salt og pepper. La sausen trekke i ca 10 minutter før den siles. Visp inn 3 ss smør rett før servering, for å få sausen blank.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Prior
(Intern: 23575)
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-12-30
Oppdatert dato:2013-12-30
Lesere: 46132 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kalkunfilet med druesaus.Kalkunfilet med druesaus.
Denne retten har 109,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt kalkun med nøttefyll, søtpoteter og spinat.Helstekt kalkun med nøttefyll, søtpoteter og .
Denne retten har 134,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt kalkun med forskjellige stuffinger (fyll) og sauser.Helstekt kalkun med forskjellige stuffinger (.
Denne retten har 96,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Røkt kalkun på koldtbordet.Røkt kalkun på koldtbordet.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Stekt kalkun 2.Stekt kalkun 2.
Denne retten har 95,72 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkunbryst med løk og sjampinjong.Kalkunbryst med løk og sjampinjong.
Denne retten har 80,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,41.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt kalkunbryst med bakte poteter.Helstekt kalkunbryst med bakte poteter.
Denne retten har 113,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt kalkunbryst med varm rødkålsalat.Helstekt kalkunbryst med varm rødkålsalat.
Denne retten har 58,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rull av kalkun.Rull av kalkun.
Denne retten har 121,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,38.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sitronstekt kalkunbryst med urtesaus.Sitronstekt kalkunbryst med urtesaus.
Denne retten har 94,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkunmedaljong med rødvinssaus.Kalkunmedaljong med rødvinssaus.
Denne retten har 116,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkunfilet med bakt gresskar.Kalkunfilet med bakt gresskar.
Denne retten har 53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,44 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Thanksgiving-kalkun med løk og selleristuffing.Thanksgiving-kalkun med løk og selleristuffin.
Denne retten har 136,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,83.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Eplebakt kalkunkorv på potetgrateng.Eplebakt kalkunkorv på potetgrateng.
Denne retten har 120,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Stekt kalkun.Stekt kalkun.
Denne retten har 106,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.