Fotograf:
Kylling.no
Stekt kalkun med urter inneholder
100 Kalorier,
6 g Karbo,
13 g Protein og
3 g Fett pr 100 gr
Stekt kalkun med urter har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk, Selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Stekt kalkun med urter er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
9672 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Stekt kalkun med urter!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 100.26 | 672.41 | Kcal |
Protein | 12.79 | 85.78 | gram |
Karbohydrat | 5.69 | 38.16 | gram |
Kostfiber | 0.21 | 1.41 | gram |
Fett | 2.88 | 19.32 | gram |
Mettet fett | 1.20 | 8.05 | gram |
Salt | 0.72 | 4.85 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 8.55 | Kr 57.34 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 6 707 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 22,7 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Tin kalkunen. Del over vingene i ”albueleddet”. Ta ut posen med innmat som ligger i hulrommet på kalkunen. Legg vinger og innmat, unntatt lever, i en kjele. Hell over kaldt vann til det dekker og kok opp. Fjern skum og annet som flyter opp. For å få god smak på kraften er det lurt å tilsette en halv løk, en gulrot, 1 skive sellerirot og litt purre. La kraften koke 1 times tid. Ha i leveren og la den få koke et kvarters tid. Dersom leveren ikke skal brukes i sausen kan den være med under hele kraftkokingen. Sil kraften. Rens kjøttet fra halsen, og grovhakk det sammen med leveren. Finhakket kjøtt og lever tilsettes på amerikansk vis i sausen (giblet gravy). Foretrekker du en vanlig, norsk saus lages sausen uten det hakkede kjøttet.
Lag stuffingen (se cornbread dressing) og fyll kalkunen. Bland smeltet smør med salt, pepper og krydderurter. Bruk gjerne friske urter, hvis du har tilgang på det. Pensle kalkunen med blandingen. Bind sammen bena med hyssing og legg kalkunen i en langpanne dekket med aluminiumsfolie. Hell 3-4 dl vann i pannen, slik at stekesjyen ikke skal tørke ut under steking. Sett kalkunen i ovnen ved 160 °C og beregn steketiden til 1/2 time per kilo kalkun (3 timer for en 6-kilos kalkun). Legg til 1/2 time dersom kalkunen er fylt. Pensle gjerne forsiktig med smeltet smør et par ganger i løpet av steketiden for å få en ekstra gyllen og flott farge, og ekstra sprøtt skinn. De siste minuttene av steketiden kan temperaturen skrus opp til 225 °C, dersom kalkunen trenger det for utseendes skyld. La kalkunen hvile i minst 20 minutter før oppskjæring.
Server kalkunen med saus, potetmos, søtpoteter, kokte aspargesbønner, babymais og paprikastrimler. I USA er tranebær i én eller annen variant fast følge, men her i landet kan vi gjerne bruke vanlig tyttebærsyltetøy. Gresskarpai er antakelig den mest populære desserten til den amerikanske høsttakkefesten. Får man ikke tak i friske eller hermetiske gresskar er sjokoladeterte en god erstatning.
MAISBRØD-STUFFING
Smuldre brødet i en stor bolle. Finhakk løk og stilkselleri og tilsett i bollen sammen med finhakket salvie eller timian. 1 ts tørket urtekrydder kan erstatte 1 ss finhakkede friske urter. Hell kalkunkraft eller hønsebuljong i blandingen sammen med litt smeltet smør, salt og pepper. Fyll kalkunen med stuffingen. Overflødig stuffing kan fylles i en smurt form og stekes sammen med kalkunen den siste delen av steketiden (ca. 1/2 time).
KALKUNSAUS
Smelt smør i en kjele og rør inn hvetemel. Spe med kraft og rør godt til en klumpfri saus. Dersom det ikke ble nok kraft kan du spe på med hønsebuljong som er laget av vann og buljongterning. Tilsett finhakket kjøtt og lever fra kraftkokingen (kan sløyfes). Smak til sausen med salt og pepper. En del norske ganer kan sikkert foretrekke en liten fløteskvett.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kylling.no
(Intern: 15929)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Amerika
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-10-12
Oppdatert dato:2003-10-12
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift