Stekt kalkun med urter



Stekt kalkun med urter oppskrift.
Fotograf: Kylling.no
Stekt kalkun med urter inneholder 100 Kalorier, 6 g Karbo, 13 g Protein og 3 g Fett pr 100 gr
Stekt kalkun med urter har beregnet å ha følgende allergener Gluten, Melk, Selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Stekt kalkun med urter er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 9672 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 10 porsjoner
1stkkalkun på ca 5 kg
1stkløk, 1 gulrot, 1 skive selleri og litt purre til koking av kraft
3sssmeltet smør
1tssalt
0,5tspepper
1tstimian
1tsestragon
1tsrosmarin

MAISBRØD-STUFFING

1stkhjemmelaget maisbrød (cornbread)
1stkløk
4stang(stenger)selleri
2ssfinhakket salvie, evt. timian
3,5dlkalkunkraft eller hønsebuljong
2sssmeltet smør
0,5tssalt
0,25tspepper

KALKUNSAUS

3sssmør
4sshvetemel
1,5literkraft + evt. hønsebuljong
finhakket kjøtt og lever (fra kraftkokingen)




Næringsdeklarasjon for Stekt kalkun med urter!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier100.26672.41Kcal
Protein12.7985.78gram
Karbohydrat5.6938.16gram
Kostfiber0.211.41gram
Fett2.8819.32gram
Mettet fett1.208.05gram
Salt0.724.85gram
Pris på oppskriftenKr 8.55Kr 57.34Kroner
Hele oppskriften veier6 707 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo22,7 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Tin kalkunen. Del over vingene i ”albueleddet”. Ta ut posen med innmat som ligger i hulrommet på kalkunen. Legg vinger og innmat, unntatt lever, i en kjele. Hell over kaldt vann til det dekker og kok opp. Fjern skum og annet som flyter opp. For å få god smak på kraften er det lurt å tilsette en halv løk, en gulrot, 1 skive sellerirot og litt purre. La kraften koke 1 times tid. Ha i leveren og la den få koke et kvarters tid. Dersom leveren ikke skal brukes i sausen kan den være med under hele kraftkokingen. Sil kraften. Rens kjøttet fra halsen, og grovhakk det sammen med leveren. Finhakket kjøtt og lever tilsettes på amerikansk vis i sausen (giblet gravy). Foretrekker du en vanlig, norsk saus lages sausen uten det hakkede kjøttet.

Lag stuffingen (se cornbread dressing) og fyll kalkunen. Bland smeltet smør med salt, pepper og krydderurter. Bruk gjerne friske urter, hvis du har tilgang på det. Pensle kalkunen med blandingen. Bind sammen bena med hyssing og legg kalkunen i en langpanne dekket med aluminiumsfolie. Hell 3-4 dl vann i pannen, slik at stekesjyen ikke skal tørke ut under steking. Sett kalkunen i ovnen ved 160 °C og beregn steketiden til 1/2 time per kilo kalkun (3 timer for en 6-kilos kalkun). Legg til 1/2 time dersom kalkunen er fylt. Pensle gjerne forsiktig med smeltet smør et par ganger i løpet av steketiden for å få en ekstra gyllen og flott farge, og ekstra sprøtt skinn. De siste minuttene av steketiden kan temperaturen skrus opp til 225 °C, dersom kalkunen trenger det for utseendes skyld. La kalkunen hvile i minst 20 minutter før oppskjæring.

Server kalkunen med saus, potetmos, søtpoteter, kokte aspargesbønner, babymais og paprikastrimler. I USA er tranebær i én eller annen variant fast følge, men her i landet kan vi gjerne bruke vanlig tyttebærsyltetøy. Gresskarpai er antakelig den mest populære desserten til den amerikanske høsttakkefesten. Får man ikke tak i friske eller hermetiske gresskar er sjokoladeterte en god erstatning.

MAISBRØD-STUFFING
Smuldre brødet i en stor bolle. Finhakk løk og stilkselleri og tilsett i bollen sammen med finhakket salvie eller timian. 1 ts tørket urtekrydder kan erstatte 1 ss finhakkede friske urter. Hell kalkunkraft eller hønsebuljong i blandingen sammen med litt smeltet smør, salt og pepper. Fyll kalkunen med stuffingen. Overflødig stuffing kan fylles i en smurt form og stekes sammen med kalkunen den siste delen av steketiden (ca. 1/2 time).

KALKUNSAUS
Smelt smør i en kjele og rør inn hvetemel. Spe med kraft og rør godt til en klumpfri saus. Dersom det ikke ble nok kraft kan du spe på med hønsebuljong som er laget av vann og buljongterning. Tilsett finhakket kjøtt og lever fra kraftkokingen (kan sløyfes). Smak til sausen med salt og pepper. En del norske ganer kan sikkert foretrekke en liten fløteskvett.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Kylling.no
(Intern: 15929)
Kategori: Ovnsrett
Land: Amerika
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-10-12
Oppdatert dato:2003-10-12


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Chiliglasert kalkunfilet.Chiliglasert kalkunfilet.
Denne retten har 217,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rull av kalkun.Rull av kalkun.
Denne retten har 120,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,39.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Stekt kalkun 2.Stekt kalkun 2.
Denne retten har 95,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt kalkunbryst med varm rødkålsalat.Helstekt kalkunbryst med varm rødkålsalat.
Denne retten har 59,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkun 2.Kalkun 2.
Denne retten har 98,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,18.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkun med valnøttstuffing.Kalkun med valnøttstuffing.
Denne retten har 140,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,39.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt kalkun med appelsinsaus.Helstekt kalkun med appelsinsaus.
Denne retten har 68,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt kalkun enkel.Helstekt kalkun enkel.
Denne retten har 103,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Urtestekt kalkun med rødkålkompott.Urtestekt kalkun med rødkålkompott.
Denne retten har 83,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,08 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,51.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Stekt kalkun.Stekt kalkun.
Denne retten har 106,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkunfilet med bakt gresskar.Kalkunfilet med bakt gresskar.
Denne retten har 55,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,44 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkun.Kalkun.
Denne retten har 114,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt kalkun med brødstuffing og fløtesaus.Helstekt kalkun med brødstuffing og fløtesaus.
Denne retten har 143,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkunfilet med pistasjesaus.Kalkunfilet med pistasjesaus.
Denne retten har 131,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sennepsgriljert kalkunbryst.Sennepsgriljert kalkunbryst.
Denne retten har 91,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,51.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.