Fotograf:Alf Børjesson Dette er en trygg og god oppskrift på helstekt kalkun med fyll og en nydelig fløtesaus som gjestene dine garantert vil komme til å elske. Denne festmiddagen faller i smak for både store og små.
Oppskriften inneholder 143 Kalorier, 14 g Karbo, 3 g Protein og 8 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Soya, Spor-av-melk, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
1. Ta ut innmaten og brun den i margarin i en gryte. Hell over kaldt vann til innmaten er dekket. Kok opp og skum av. Tilsett litt oppdelt løk, gulrot, sellerirot og noen kvister estragon for å få ekstra god saus. La kraften trekke 1-2 timer.
2. Finhakk løk og stek den raskt i smør sammen med brødterninger. Hakk nøtter og skjær tørket frukt i strimler. Bland dette med loffterningene. Tilsett persille og sammenpiskede egg. Smak til med salt og pepper.
3. Fyll stuffingen i kalkunen eller stek den i en ildfast form for seg. Bind sammen vinger og ben for å få jevn steking. Pensle med smør tilsatt salt og pepper. Legg kalkunen på rist over langpannen og hell på vann så langpannen så vidt dekkes. Er kalkunen ekstra stor, kan den legges rett i langpannen. Stek kalkunen på 180 °C i 1/2 time per kilo. Fyll eventuelt på mer vann under stekingen.
4. Mål opp silt kraft og stekesjy og spe med utblandet hønsebuljong til riktig mengde. Kok opp og tilsett hvetemel ristet ut i ca. 2 dl vann. La sausen småkoke ca. 5 minutter. Ha i fløte og smak til med gelé, soyasaus, salt og pepper. Stekesjyen som danner seg i langpannen under steking brukes også i sausen.
5. La kalkunen ”hvile” i ca. 20 minutter før oppskjæring. Skjær ut brystfiletene langs hele brystbenet. Skjær et snitt på yttersiden fra vingefestet mot lårfestet, til brystfileten er løs. Skjær brystfiletene i ca. 1/2 cm tykke skiver. Legg alt tilbake på skroget og server. Ved annengangs servering skjæres lårene fra, benes ut og deles opp.
Skal kalkunen serveres varm med fyll, smaker det også godt med kokte grønnsaker, en god saus og kokte, stekte eller mosede poteter. Velg grønnsaker som du selv synes smaker godt. Aspargesbønner, brokkoli og gulrøtter kan anbefales. Pynt gjerne kalkunfatet med bladpersille eller en krydderurt.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 29945)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2016-12-19
Oppdatert dato:2016-12-19