Farsert kalkunfilet



Farsert kalkunfilet oppskrift.
Fotograf: Margaret De Lange
Server farsert kalkunfilet med glasert gulrot og småløk, kremet soppsaus og potet- og sellerimos til gjestene dine.

Oppskriften inneholder 111 Kalorier, 5 g Karbo, 8 g Protein og 6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Selleri, Spor-av-melk, Spor-av-sennep, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Farsert kalkunfilet er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 6788 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 8 porsjoner
1stk storkalkunfilet, 1500 g

Farse

Ca 200grkalkunfilet (”skalken”)
1tssalt
1stkegg
0,5sspotetmel
2stksjalottløk, finhakket
Ca 3,5feddhvitløksbåter, finhakket
Ca 7stktomater, soltørkede strimlet
50grchorizo-pølse, strimlet
0,5stk liteeple, små terninger
2sspersille, hakket
salt og kvernet pepper
2ssolje eller smør til steking

Sitronbakte rotgrønnsaker

3stkgulrøtter i lange staver
3stkpersillerøtter i lange staver
1pose(r)sjalottløk
0,5stksellerirot i staver
1stksitron, i tynne båter
Ca 0,5dlolivenolje
1sssukker
salt og kvernet pepper

Kremet soppsaus

35grtørket sopp (evt. 200 g fersk)
2dlvann
Ca 2,5stksjalottløk, finhakket
2sssmør
2sshvetemel
4dlkyllingkraft /buljong
3dlkremfløte
salt og kvernet pepper
2sssitronsaft
litt soyasaus

Potet- og sellerimos

1kgpoteter, skrelt, i biter
500grsellerirot, skrelt, i biter
100grsmør
Ca 0,5litermelk
litt muskatnøtt
salt og kvernet pepper




Næringsdeklarasjon for Farsert kalkunfilet!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier111.22881.67Kcal
Protein8.4166.67gram
Karbohydrat5.1140.51gram
Kostfiber1.3911.02gram
Fett6.0447.88gram
Mettet fett3.0324.02gram
Salt1.5812.52gram
Pris på oppskriftenKr 8.61Kr 68.25Kroner
Hele oppskriften veier6 342 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo18,37 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Finhakk kjøttet til farsen og bland det godt med salt. Bland inn egg, potetmel og resten av ingrediensene. Stek en liten prøve, og juster smaken ut fra den.

Forvarm stekeovnen til 180 °C. Skjær et langsgående snitt i fileten med en skarp kniv, så det dannes en lomme. Pass på at du ikke skjærer tvers igjennom kjøttet. Fyll med farse og bind opp fileten med hyssing. Brun fileten godt på alle sider. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av fileten og stek til steketermometeret viser 68 °C. Ta fileten ut av ovnen, legg den på en rist og la den hvile i ca. 10 minutter før den skjæres i skiver.

Serveringsforslag
Sitronbakte rotgrønnsaker, kremet soppsaus og potet- og sellerimos.

Sitronbakte rotgrønnsaker
Forvarm ovnen til 220 °C. Legg alle grønnsakene i en langpanne sammen med sitronbåtene. Tilsett olje, sukker, salt og kvernet pepper og bland godt med hendene. Bak i ovnen i ca. 30 minutter, eller til grønnsakene er møre og har fin farge. Vend litt på dem etter halve steketiden. Klem saften ut av sitronbåtene og fjern dem.

Tips: Kan gjerne varieres med kålrot, søtpotet, skorsonerrot, pastinakk og jordskokk. Hele hvitløksbåter er også godt å blande i.

Kremet soppsaus
Bløtlegg soppen i vann i ca. 30 minutter, ta vare på bløtleggingsvannet. Klem ut fuktigheten av soppen. Fres sopp og løk i smøret. Tilsett melet og spe med varm kraft , bløtleggingsvann og fløte. La sausen småkoke i ca. 5 minutter.
Smak til med salt, kvernet pepper og sitronsaft.

Tips:
Bruker du fersk sopp er det en fordel å forvelle/steke den før videre bruk. Bruker du hermetisk sopp kan kraften fra boksen brukes i sausen.

Potet- og sellerimos
Kok poteter og selleri møre hver for seg i usaltet vann. Hell av kokevannet og la det dampe tørt. Mos med smør og det meste av melken. Sellerirot blir best most i hurtigmikser. Bland alt. Tilsett mer melk om nødvendig, og smak til med muskatnøtt, salt og kvernet pepper.

Tips: Potetmosen kan varieres på mange ulike måter: Jordskokk, søtpotet eller persillerot kan erstatte sellerirot, og smakstilsetningene kan være f. eks. hvitløk, urter eller hakket oliven.

Tips:
Kok ut panna med 1/4 l vann eller vin, så får du et godt utgangspunkt til saus.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Kylling.no
(Intern: 24064)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2007-06-24
Oppdatert dato:2022-06-17


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Urtestekt kalkun med rødkålkompott.Urtestekt kalkun med rødkålkompott.
Denne retten har 83,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,08 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,79 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,51.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt kalkun med sidersaus, søtpotetmos og bønnesalat.Helstekt kalkun med sidersaus, søtpotetmos og.
Denne retten har 141,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,48.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkunfilet med julerub.Kalkunfilet med julerub.
Denne retten har 80,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,13.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkunfilet med calvadossaus.Kalkunfilet med calvadossaus.
Denne retten har 126,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Surf and turk.Surf and turk.
Denne retten har 105,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt kalkun enkel.Helstekt kalkun enkel.
Denne retten har 103,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt kalkun med nøttefyll, søtpoteter og spinat.Helstekt kalkun med nøttefyll, søtpoteter og .
Denne retten har 133,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Smakfull kalkunform.Smakfull kalkunform.
Denne retten har 171,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkunfilet med pistasjesaus.Kalkunfilet med pistasjesaus.
Denne retten har 131,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt kalkun med linsesalat.Helstekt kalkun med linsesalat.
Denne retten har 136,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt kalkun med appelsinsaus.Helstekt kalkun med appelsinsaus.
Denne retten har 69,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt kalkun med kirsebærstuffing og portvinssa.Helstekt kalkun med kirsebærstuffing og portv.
Denne retten har 104,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt kalkunbryst med varm rødkålsalat.Helstekt kalkunbryst med varm rødkålsalat.
Denne retten har 59,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Appelsinglasert påskekalkun (kald).Appelsinglasert påskekalkun (kald).
Denne retten har 136,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt kalkunfilet på rotgrønnsaker.Helstekt kalkunfilet på rotgrønnsaker.
Denne retten har 78,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.