Fotograf:
Kylling.no
Sitronstekt kalkunfilet inneholder
113 Kalorier,
0 g Karbo,
24 g Protein og
2 g Fett pr 100 gr
Sitronstekt kalkunfilet har beregnet å ha følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Sitronstekt kalkunfilet er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4506 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Sitronstekt kalkunfilet!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 113.14 | 226.63 | Kcal |
Protein | 23.80 | 47.67 | gram |
Karbohydrat | 0.26 | 0.52 | gram |
Kostfiber | 0.17 | 0.34 | gram |
Fett | 1.84 | 3.69 | gram |
Mettet fett | 0.79 | 1.58 | gram |
Salt | 0.16 | 0.31 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 13.52 | Kr 27.08 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 603 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 0,91 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kalkunfileten brunes lett i en stekepanne. Krydre med salt og kvernet pepper. Legg sitronskiver, et par klatter smør, grener av friske urter og hvitløk (trykk hvitløken lett med en kniv) i bunnen på et ildfast fat.
Legg på kalkunfileten og stek i ovn ved 180 °C til kjernetemperaturen viser 68 °C. Øs sjyen over fileten under steking. Ta ut fileten og mos hvitløkene med en gaffel. Ha på ½ dl kokende vann og sil sjyen. Dette blir fin smakstilsetning i en god saus!
La fileten hvile minst 15 minutter før den skjæres opp. Skal fileten serveres kald neste dag, avkjøles den helt, pakkes i folie og oppbevares kaldt. Server med nypoteter, aïoli, salat, søt chilisaus og urtedressing.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kylling.no
(Intern: 26436)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2009-09-17
Oppdatert dato:2009-09-17
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift