Fotograf:Astrid Hals
Helstekt kalkun med valnøttstuffing inneholder 119 Kalorier, 7 g Karbo, 14 g Protein og 4 g Fett pr 100 gr Helstekt kalkun med valnøttstuffing har beregnet å ha følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Soya, Spor-av-melk, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Helstekt kalkun med valnøttstuffing!
Navn
Verdi pr 100 g
Verdi pr porsjon
Enhet
Kalorier
118.88
775.41
Kcal
Protein
13.50
88.06
gram
Karbohydrat
6.52
42.53
gram
Kostfiber
0.68
4.44
gram
Fett
4.16
27.13
gram
Mettet fett
1.37
8.94
gram
Salt
0.62
4.03
gram
Pris på oppskriften
Kr 9.31
Kr 60.73
Kroner
Hele oppskriften veier
6 523
gr totalt
gram
Fremgangsmåte:
(beregn ca 500 g pr. person)
Begynn med å lages stuffingen. Finhakk løk og stek den raskt sammen med loffterningene til brødet er gyllent. Ha brød og løk over i en arbeidsbolle. Tilsett hakkede valnøtter og tørket frukt. Bland inn grovrevet eple. Rør inn sammenvispede egg. Stuffingen kan enten fylles i kalkunen eller stekes i en ildfast form ved siden av kalkunen, de siste 30-40 minuttene av steketiden.
Dekk en langpanne med aluminiumsfolie og pensle den med smeltet smør. Legg kalkunen i pannen og bøy vingene bakover til kalkunen ligger med vingene "på nakken". Da ligger den stødigere i pannen og det er enklere å skjære brystfileten i skiver etter steking. Skal kalkunen fylles bør fyllet has i før bena på kalkunen knytes sammen. Pensle hele kalkunen med smeltet smør tilsatt salt og pepper. Fyll ca. 3 dl vann i langpannen før den settes inn i ovnen. Vannet gjør at stekesjyen ikke brennes fast i pannen, men bevares og kan brukes i sausen.
Stek kalkunen ved 160 °C i 1/2 time per kg. Vil du ha ekstra gyllen farge på skinnet kan du pensle den flere ganger med smør eller stekesjy i løpet av steketiden. La kalkunen bare stå og slå av seg litt etter at den er tatt ut av stekeovnen. Flytt den etter hvert over på en fjel og pakk den eventuelt inn som forklart over. Sil stekesjyen og ha den i sausen for å få ekstra god saus.
Skjær ut brystfiletene langs hele brystbenet. Skjær et snitt på yttersiden fra vingefestet mot lårfestet, til brystfileten er løs. Skjær brystfiletene i ca. 1/2 cm tykke skiver. Legg alt tilbake på skroget og server med rykende varm saus, kokte grønnsaker og poteter. Til annengangs servering skjæres lårene løs. Ta ut bena og skjær kjøttet i så hele skiver som du får til.
Fløtesaus med en "touch" av portvin
(10 porsjoner)
Mål opp kraft som er kokt på innmaten. Spe på med utblandet hønsebuljong til riktig mengde. Kok opp og tilsett hvetemel ristet ut i ca. 2 dl vann. La sausen småkoke ca. 5 minutter. Ha i fløte og smak til med portvinsgelé, soyasaus, salt og pepper. Ha til slutt i stekesjyen som har dannet seg i langpannen under steking.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 16449)
Tilberedningstid:
60 min +
Kategori:
Ovnsrett Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2016-12-19
Oppdatert dato:2016-12-19
Lesere: 5433 totalt.