Kalkun egner seg svært godt å lettsalt og røke. Dette er en jobb som krever røkeskap, og det er derfor best å få gjort det hos din lokale pølsemaker. Vi har her oppgitt alt pølsemakeren trenger å vite for å gjøre jobben. Husk å være ute i god tid før selskapet - det tar noen dager!
Lettsaltet og røkt kalkun
Dette er en mild saltlake som må sprøytes inn i kjøttet. La kalkunen ligge natten over. Før røking må kalkunen være tørr. Tørk den evt. i røkeskapet. Røk kalkunen i 1/2 – 3/4 time. Røk gjerne flere kalkunen om gangen. De kan gjerne fryses; stekte eller rå, hele eller i stykker.
Stek kalkunen ved 160 °C i 1/2 time pr. kilo kalkun. Pakk den eventuelt inn i aluminiumsfolie for å unngå at den får for mørk farge. Server kalkunen med Waldorfsalat eller Valenciasalat. Laks og eggerøre, godt bakverk, potetsalat og andre salater hører også med på koldtbordet.
Waldorfsalat:
Epler, ananas og sellerirot skjæres i terninger (stilkselleri i skiver). Druene deles i to og nøttekjernene grovhakkes. Pisk kremfløten og bland den med majones, sitronsaft og sukker. Bland alt forsiktig. Pynt med druer og valnøtter.
Valenciasalat:
Skjær ananas, eple, pære og appelsin i terninger. Del druene i to. Grovhakk en del av nøttene. Pisk kremen og bland den med majones og appelsinsaft. Bland alt forsiktig. Pynt med hasselnøtter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Kylling.no
(Intern: 16873)
Tilberedningstid:
60 min +
Kategori:
Ovnsrett Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2004-01-17
Oppdatert dato:2018-08-15
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften. PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.