Fotograf:
Kylling.no
Sitronpenslet, helstekt kalkunfilet inneholder
159 Kalorier,
2 g Karbo,
16 g Protein og
9 g Fett pr 100 gr
Sitronpenslet, helstekt kalkunfilet har beregnet å ha følgende allergener
Melk, Nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Sitronpenslet, helstekt kalkunfilet er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 2 lesere
Lesere:
16290 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Sitronpenslet. helstekt kalkunfilet!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 158.70 | 533.93 | Kcal |
Protein | 15.57 | 52.38 | gram |
Karbohydrat | 2.39 | 8.04 | gram |
Kostfiber | 0.86 | 2.89 | gram |
Fett | 9.46 | 31.83 | gram |
Mettet fett | 2.37 | 7.97 | gram |
Salt | 0.55 | 1.84 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 9.71 | Kr 32.67 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 346 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 6,02 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Bland ingrediensene til sitronsmøret og klapp det jevnt over fileten. Legg den i en ildfast form og sett den i ovnen. Stek til fileten har en kjernetemperatur på 68 °C. Pensle over med stekesjyen under stekingen. La fileten hvile ca. 10 minutter. Lettkokte grønnsaker, for eksempel grønn asparges eller aspargesbønner, brokkoli og gulrot smaker godt ved siden av kalkunfileten.
Saus:
Sil eventuelt stekesjyen før den helles i en kjele. Tilsett vann og buljong og gi det et oppkok. Tykne med litt maisenna utrørt i appelsinjus. Tilsett litt hakket persille og eventuelt appelsin/sitronskall. Trekk sausen fra varmen og visp eventuelt inn litt smør. Tilsett hakkede hasselnøttkjerner.
Potetmos:
ca. 1 kg skrelte mandelpoteter
100 g smør
salt
kvernet pepper
Kok potetene i vann uten salt. Hell av vannet og damp potetene. Ha i smør, mos potetene og smak til med salt og pepper.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kylling.no
(Intern: 24482)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2007-11-04
Oppdatert dato:2007-11-04
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift