Pensle kalkunbrystet med smeltet smør tilsatt salt og pepper. Dryss over rikelig med hakkede urter. Pakk kalkunbrystet inn i aluminiumsfolie og stek det i ovn ved 160 C i ca. 40 minutter. La pakken med kalkunbrystet ligge å hvile i ca. 20 minutter før kjøttet skjæres opp til servering. Server urtestekt kalkunbryst med smørdampede sopp og -grønnsaker.
Smørdampede sopp og grønnsaker:
Rens løken og del den i to. Skjær soppen i båter og squash i skiver. Surr først løken til den er blank. Tilsett så sopp, squash og persille, og vend alt godt sammen. Smak til med salt og pepper før servering.
Hasselbackpoteter:
Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver, men ikke tvers igjennom. Potetene skal henge sammen i bunnen. Legg potetene med den skivede siden opp i en ildfast form. Pensle med smeltet smør og stek potetene sammen med det innbakte kalkunbrystet (samme steketid). Dryss over revet ost over hver enkelt potet når det er igjen ca. 5 minutter av steketiden.
Tips:
Kalkunbryst er enkelt å skjære fra en hel kalkun.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Kylling.no
(Intern: 16925)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2004-01-21
Oppdatert dato:2018-12-29