Hugg eller skjær hals og vingespisser av. Kok dem evt. til saus. Skjær eplene i båter og bladsellerien i mindre stykker. Tørk kalkunen godt av, gni inn- og utvendig med salt og pepper, og fyll eple/selleriblandingen inni. Lukk med kjøttnål. Legg den på risten over skypannen med brystet ned. Pensl undersiden med halvdelen av smøret.
Brun den ved 225C i 20 minutter. Vend kalkunen, og pensle oversiden med resten av smøret. Demp varmen til 150C, hell buljong ved siden av, og stek nå ca. 4 timer. Øs gjerne buljong opp over brystet av og til. Merk ved låret om kjøttet er mørt. La kalkunen hvile 15-20 minutter, før den skjæres opp. Hell stekeskyen fra, og skum evt. fett av.
Saus:
Kok hals, vingespisser, kråsen og hjerte og evt. buljong 1 time. Sil det (det kan gjøres i god tid). Hell stekeskyen fra kalkunen ovenfor. La det stå et øyeblikk, og skum fettet av (det leggger seg øverst). Smelt smøret, og pisk melet i. Sped med skyen, til sausen er tilpass. Ha fløten i, og kok sausen igjennom. Smak til med salt og pepper. Farg med litt kulør.
Ønskes en mager skysaus, kan stekeskyen jevnes med majsstivelse i stedet.
Servering
Varm daddelsalat passer godt til kalkunen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matoppskrift.no
(Intern: 19255)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2005-04-15
Oppdatert dato:2019-01-03